Tudor Chirila si baietii de la Vama au pregatit un nou single, absolut inedit, „Pe sarma”, pe care il vor lansa in 25 martie. Mai mult decat atat, ei i-au creat pe uimitorii Henry si Wannabe, doua personaje animate care „trec prin toate incercarile care le pun iubirea in primejdie cu un soi de seninatate copilareasca, de care avem nevoie ca sa nu “dramatizam””, cum spune Tudor. De saptamana aceasta, Henry si Wannabe dau interviuri, apar in emisiuni TV, vorbesc la radio, au propria pagina web, pe www.vamamusic.ro si vor insoti Vama peste tot.

„Pe sarma” va fi lansat simultan marti, 25 martie, la ora 18:00, pe site-urile www.vamamusic.ro, www.hotnews.ro, pe tudorchirila.blogspot.com - blogul lui Tudor Chirila si pe televizunea U, single-ul fiind sustinut si de cinemagia.ro, eva.ro si 220.ro.

“Iubirea intre doi oameni a ajuns ca mersul pe sarma”, spune Tudor Chirila, referindu-se la conceptul care sta la baza acestui nou single. “Oricand unul dintre participanti se poate dezechilibra si poate cadea in prapastie. Prapastia sociala a zilelor noastre. Iubirea, mai fragila ca oricand. Cei care se iubesc, intr-un echilibru precar.” Aceste idei au facut ca „Pe sarma” sa devina repede noul single de pe discul Vama.

A urmat cautarea ideii pentru un nou clip. Baietii „au trasat sarme” deasupra bulevardului Magheru, s-au gandit la filmari in Circul de Stat, suprapuse peste “chrome”, astfel incat sa se poata juca ulterior cu efecte vizuale. S-au gandit la povesti de iubire mai mult sau mai putin dramatice. Niciunul dintre scenariile imaginate de ei pentru clip nu reusea sa fie implinit.

“Paradoxal, oamenii pareau ineficienti in transpunerea mesajului nostru”, povestesc ei. “Asa mi-a venit ideea personajelor animate”, spune Tudor Chirila. “Asa au prins viata Henry si Wannabe. Cred ca ludicul si naivitatea care transpar din personajele animate au darul de a nu “dramatiza” un mesaj si nu-i altereaza eventuala profunzime. In spatele liniilor schitate in joaca si a culorilor tipatoare, de multe ori se ascunde ceva profund si cu mult mai vizibil decat daca ar fi dublat de “realismul” personajelor umane”, crede Tudor.

Odata ce au prins viata, Henry si Wannabe au inceput sa aiba propriile pareri, spun baietii de la Vama, si au ascultat si restul pieselor de pe noul disc ce va fi lansat in curand - proaspat inregistrat intr-un studio din Budapesta - ca sa fie siguri ca fac parte dintr-un proiect care le vine bine. Amandoi pareau sa aiba multe de spus si asa a aparut ideea interviurilor pe care ei le pot da odata cu lansarea clipului “Pe sarma” si in care vor povesti despre Vama, despre baieti, despre clip, despre cum a luat Henry o floare din Orasul Pierdut si a fugit cu ea pe sarma care traveseaza orasul, ca sa o apere. Acolo sus, floarea avea sa se transforme in Wannabe, o fetita frumoasa de care se va indragosti Henry.

“Online-ul le-a facut repede cu ochiul,” povesteste Chirila. “Si-au facut conturi si au inceput sa comenteze pe blogul meu si pe aiurea. Cu mult inainte de lansarea propriu-zisa a clipului “Pe sarma”, Henry si Wannabe s-au transformat in lideri de opinie ai lumii Vama.”

Proiectul “Pe sarma” se bucura de sustinerea Romtelecom si de parteneriatul cu www.port.ro, www.video.neogen.ro. www.trilulilu.ro, www.vedeta.ro, www.bestmusic.ro, www.monden.info, www.vedete24.ro, www.jurnalul.ro.

Trailerul videoclipului

Urmareste-i pe Henry si Wannabe la primul interviu