Nina Tassler, presedintele CBS Entertainment, a anuntat incetarea filmarilor la serialul stiintifico-fantastic “Jericho”. Serialul este inca in difuzare in toata lumea si ajunsese la al doilea sezon dupa insistentele fanilor. CBS nu dorea continuarea lui nici dupa finalul primului sezon.

“Episodul ce va fi difuzat pe 25 martie in SUA va reprezenta finalul serialului. Fara indoiala sunt multi telespectatori pasionati de acest serial si ne-am dorit sa fie si mai multi. Trebuie sa multumesc echipei de producatori, echipei de filmare si distributiei dar si acestor fani pasionati care au mentinut serialul in viata atat de mult. Nu regretam decizia de a realiza un al doilea sezon. I-am ascultat pe telespectatori si i-am dat sansa serialului sa creasca. Suntem mandri de efortul tuturor”, au fost cuvintele adresate de presedintele CBS.

Serialul i-a avut in distributie pe Skeet Ulrich, Lennie James si Pamela Reed. Primul episod a fost difuzat peste ocean in septembrie 2006.

Atunci cind un nor in forma de ciuperca apare la orizont, semn a avut loc o explozie nucleara, micul oras Jericho din Kansas se trezeste izolat de restul lumii. Comunicatiile si curentul se intrerup, aruncind comunitatea in haos psihologic, moral si social, oamenii nestiind daca restul Americii mai exista inca. Totusi, primarul Johnston Green incearca sa restabileasca ordinea si sa contracareze eforturile rivalului sau politic, Gray Anderson, de a exploata situatia in favoarea sa. Personajul principal este Jake Green, fiul primarului, care venise in Jericho pentru o scurta vizita dar se trezeste izolat aici in urma catastrofei. In cele din urma, locuitorii din Jericho inteleg ca ordinea si unitatea reprezinta singura lor sansa de supravietuire si sunt nevoiti sa se adapteze noilor realitati incercind in acelasi timp sa determine amploarea dezastrului nuclear.

Serialul abordeaza mai multe teme recurente precum stringerea informatiilor, pastrarea ordinii, spiritul comunitatii, insuficienta resurselor precum si amenintarile interne si externe. Principalele mistere pe care scenariul le dezvolta implica trecutul dubios al unor personaje principale, autorii necunoscuti ai atacurilor nucleare si amploarea pagubelor produse teritoriul american, conform Wikipedia.

Serialul a fost difuzat si in Romania de Prima Tv iar in prezent poate fi urmarit pe canalul AXN Sci-Fi.