Barack Obama este un var indepartat al actorului Brad Pitt, iar Hillary Rodham Clinton este ruda cu iubita lui Pitt, Angelina Jolie, informeaza AP. Cercetatorii de la New England Historic Genealogical Society au descoperit cateva legaturi de familie remarcabile pentru cei trei candidati la presedentia SUA - rivalii democratici Obama si Clinton si republicanul John McCain.

Clinton, care este de origine francezo-canadiana din partea mamei sale, este o verisoara indepartata a cantaretelor Madonna, Celine Dion si Alanis Morissette.

Obama, fiul unei femei albe din Kansas si a unui barbat de culoare din Kenya, este var cu sase dintre presedintii Statelor Unite, inclusiv cuGeorge W. Bush. McCain este inrudit cu prima doamna a SUA, Laura Bush.

Specialistul in genealogie Christopher Child a declarat: "Studiul arata ca intre foarte multi oameni, la care nici nu ne asteptam, exista o legatura de rudenie". Child si-a petrecut ultimii trei ani schitand arborele genealogic al fiecarui candidat, cu ajutorul lui Gary Boyd

Roberts, autorul cartii "Stramosii presedintilor americani" (1989).

Printre verii indepartati a lui Hilary Clinton se mai numara scriitorul Jack Kerouac si sotia Printului Charles, Camilla Parker-Bowles.

Obama este var de gradul 10 cu presedintele Bush si de gradul 9 cu actorul Brad Pitt.