Cel mai celebru cimpanzeu din showbiz, Cheeta, implineste astazi 76 de ani de cand a fost luat din jungla si adus la Hollywood, anunta ThisisLondon.co.uk. Cheeta a devenit star dupa ce si-a facut debutul in filmul "Tarzan". Ulterior, Cheeta a aparut in peste 50 de filme, ultimul dintre ele fiind "Doctor Doolitle" - acum 41 de ani. Cheeta traieste in prezent in California, picteaza, canta la pian si se da in vant dupa hamburgeri si Cola. In schimb, a renuntat la viciile din tinerete - nu mai consuma alcool si nu mai fumeaza.

Cimpanzeul a jucat in 12 filme din seria "Tarzan", supravietuind eroilor principali ai peliculei, Johnny Weissmuller si Maureen O’Sullivan.

In ciuda varstei inaintate, Cheeta se simte inca bine. Cimpanzeul de sex masculin traieste in prezent in California, in propria locuinta, si isi ocupa timpul uitandu-se la filme clasice, pictand, cantand la pian sau sa stand pur si simplu la soare.

Picturile realizate de maimuta se vand, in Marea Britanie, pentru sume de aproximativ 1.500 de dolari.

In plus, Cheeta se da in vant dupa hamburgeri si Cola. El a renuntat, in schimb, la viciile din tinerete - nu mai consuma alcool si nici nu mai fumeaza.

In aceasta toamna vor fi publicate si memoriile sale - "Eu, Cheeta", puse pe hartie de un asistent. Anul trecut, cand Cheeta a implinit 75 de ani, editura britanica Fourth Estate s-a decis sa publice memoriile celui mai batran cimpanzeu-vedeta.