Legendarul tenor Luciano Pavarotti a mimat la ultima sa aparitie pe scena, la Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino din 2006, potrivit dirijorului si pianistului Leone Magiera, informeaza undercoverhd.com.

In noua sa carte, Magiera recunoaste ca interpretarea sub bagheta sa a piesei "Nessun Dorma" a fost mimata, spunand: "Orchestra s-a prefacut ca interpreteaza pentru public, eu m-am prefacut ca dirijez, iar Luciano ca interpreteaza. Efectul a fost minunat".

Video: Luciano Pavarotti - "Nessun Dorma " (Torino, 2006)

Magiera a mai precizat faptul ca nu doreste ca aceasta dezvaluire sa il faca pe Pavarotti sa decada in amintirea oamenilor si a spus: "Ar fi fost foarte riscant pentru el, din cauza starii fizice, sa incerce sa cante live in fata unui asemenea public".

Despre perioada inregistrarilor pentru concertul de la Torino, Magiera a scris: "El a gasit puterea sa repete aceasta melodie pana cand a fost intru totul multumit. Dupa ce a terminat, s-a asezat pe scaun si a inchis ochii. Era epuizat".

Pavarotti nu se simtea bine inca din perioada Jocurilor Olimpice de la Torino. Tenorul s-a stins din viata pe data de 6 septembrie 2007, la varsta de 71 de ani, in casa lui din Modena (Italia), din cauza cancerului pancreatic.