"Sa nu cumparati haine sau ceasuri care poarta numele meu", astfel si-a avertizat actorul fanii dupa ce a aflat ca o companie italiana incearca sa vanda produse purtand eticheta "GC Exclusive by George Clooney".

Clooney este actor, regizor, activist pentru pace, hot de inimi dar creator de moda, nu.

Actorul american George Clooney se afla la Roma pentru a-si promova noul film, "Leatherheads", in care si joaca dar si semneaza regia. La conferinta de presa organizata miercuri inaintea prezentarii filmului, Clooney a tinut sa-si avertizeze fanii asupra unei fraude in domeniul modei. El a adaugat ca detine date despre unul dintre italienii implicati in falsa colectie de moda, care a inchiriat hoteluri intregi pentru presupusa lansare a colectiei, la care urma sa participe si actorul. "Bineinteles ca nimic din toate astea nu este adevarat", a sustinut Clooney.

Politia italiana a retinut miercuri la Milano doi suspecti, cetateni italieni, pentru incercarea de a lansa o colectie comerciala purtand un nume pentru care nu aveau drepturi de folosire. Politistii au confiscat o cantitate impresionanta de marfa, produse vestimentare barbatesti si pentru femei dar si ceasuri, toate purtand marca "GC Exclusive by George Clooney". Aceste produse erau insotite de false documente semnate de "George Timothy Clooney", care atribuiau colectia actorului hollywoodian. "Este o hotie, nu am nicio legatura cu aceasta colectie sau cu oricare alta linie de vestimentatie care sa poarte numele meu", a declarat nervos George Clooney.

Actorul, unul dintre cei mai bine imbracati barbati de la Hollywood, a aflat de colectia care ii va purta numele de luna trecuta. Atunci compania italiana a emis un comunicat sub numele "GC Exclusive by George Clooney" in care anunta lansarea colectiei de haine pentru barbati si femei incepand cu 20 aprilie, printr-un eveniment care ar avea loc la Milano, cu participarea actorului.

Acesta a sesizat imediat autoritatile italiene prin avocata sa, Grazia Maria Mantelli. Avocata lui a declarat la acea vreme ca viitoarea colectie este "un abuz de marca, de nume, de imagine, de tot. Acesti oameni nu au limite in ceea ce incearca sa forteze".

Vincenzo Cannalire, managerul general al "GC Exclusive by George Clooney", a declarat intr-un interviu ca documentele pe care le detine sunt originale si ii dau dreptul sa vanda marfa sub aceasta marca. Tot el, arata in interviu invitatia oficiala la evenimentul de lansare a colectiei, pentru 20 aprilie, la "Westin Palace" in Milano, un loc unde nu se tin astfel de manifestari.

In acest caz mai este implicata si Vania Goffi, care mai are o acuzatie de tentativa de fals pentru ceasuri "Rolex".

Site-ul italian Blogosfere.it, care a realizat interviul cu Cannalire, a publicat ieri documentele pe care le detine in aceasta investigatie, respectiv faxuri primite din partea unei case de avocatura americana, Stan Rosenfield & Associates, care il reprezinta pe George Clooney. Aceste faxuri sunt diferite si unul certifica faptul ca este o colectie originala iar celalalt contesta legalitatea colectiei. Ramane de vazut care este recunoscut ca fiind original.

Adresa casei de avocatura este mentionata si pe site-ul falsei colectii de moda, GC Exclusive. Desi casa de avocatura Stan Rosenfield & Associates pare sa fie recunoscuta, cel putin in comunitatile de fani, ca reprezentant legal al actorului, site-ul acesteia este momentan indisponibil.

Vincenzo Cannalire aratand falsele documente semnate de George Timothy Clooney. Sursa: Youtube

Interviul acordat de Vincenzo Cannalire pentru Blogosfere.it. Sursa: Youtube