Yoko Ono se lupta sa impiedice publicarea unei inregistrari de 9 ore, filmata in 1970. Inregistrarea il arata pe John Lennon fumand iarba, scriind cantece si vorbind despre cum sa puna LSD in ceaiul fostului presedinte Richard Nixon.

Filmarea alb-negru a fost inregistrata la doar cateva saptamani inainte ca trupa Beatles sa se desparta, prezentand parerea categorica a lui Lennon, in timp ce vorbea cu Yoko Ono: "Am terminat-o cu trupa".

Inregistrarea a 3 zile din viata lui Lennon, care avea la acel moment 29 de ani, il arata pe acesta scriind pentru albumul "Mind Games" si repetand piesa "Instant Karma", sustine dailymail.co.uk.

World Wide Video, o companie americana, a impartit filmul in trei episoade pe care vrea sa le publice intr-o serie numita "3 Days in the Life". "Filmul e ca un fel de Graal pentru fanii Beatles", spune Michael Hill, unul dintre regizorii care au lucrat la film.

Yoko (74 de ani) va merge la tribunal, in Boston, saptamana viitoare pentru a incerca sa impiedice aceasta initiativa. Ea a dat in judecata compania World Wide, care pretinde ca detine drepturile pentru aceasta inregistrare, facuta de fostul sot al lui Yoko, artistul american Tony Cox.

Colectionarul de arta John Fallon, care a pus bazele World Wide, pretinde ca a cumparat 24 de casete de la Cox, in urma cu 8 ani, pentru suma de 500.000 de lire sterline.

Documentarul ar fi trebuit sa fie lansat anul trecut, dar acest lucru nu a mai avut loc cand Yoko a pretins ca ea ar fi proprietara casetelor.

Avocatul acesteia sustine ca Yoko ar fi proprietara de drept a originalelor dupa ce le-a cumparat, printr-un intermediar, de la World Wide.