Cantareata a luat o decizie care a reusit sa uimeasca si sa starneasca din nou controverse. Paula a acceptat sa sustina un concert de 30 de minute in cadrul unui eveniment organizat de Florin Salam pe 1 mai la Sala Palatului.

Pentru ca avea in agenda pentru 1 mai un recital in deschiderea concertului Boney M la Sibiu, Paula Seling va pleca cu un elicopter pentru a putea fi prezenta la timp si la Sibiu, scrie "Cancan".

Ea nu va fi platita pentru prestatia artistica, producatorii asigurand doar transportul pana la Sibiu si onorariul pentru trupa solistei.

Concertul de pe 1 mai de la Sala Palatului va marca deschiderea "Academiei de Arta si Muzica a Rromilor", patronata de Asociatia Non-Guvernamentala "Florin Salam". Alaturi de cei doi, in concert va aparea si Nico, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2008.

Paula Seling isi motiveaza alegerea prin doua postari pe site-ul propriu.

"Cred ca, in Romania, oamenii inca se lovesc de prejudecati si de discriminare. Motivul pentru care am fost de acord sa fiu prezenta in spectacolul din data de 1 Mai de la Sala Palatului, este pentru ca imi pasa de aceste probleme si sper ca, prin actiunile mele, sa pot schimba ceva", scrie Paula.

Cantareata nu asculta manele si nici nu isi propune sa cante acest tip de muzica insa ii apreciaza pe manelisti.

"Nu agreez genul muzical intitulat “manele” si nici nu am sa-l cant. Ii apreciez, totusi, pe o parte dintre cei care-l interpreteaza pentru ca sunt instrumentisti sau solisti cu o tehnica deosebita. In acest spectacol voi interpreta numai cantece din repertoriul propriu. Vreau sa demonstrez, prin acest lucru, ca, intr-o societate deschisa, oamenii nu ar trebui sa judece specificul cultural al minoritatilor, dar ar putea, in schimb, sa le arate ca exista si alte forme de cultura", sustine Paula Seling.

Paula nu va avea nici o legatura cu Academia lui Salam insa ideea i se pare o buna ocazie pentru copiii saraci de orice etnie.

"Chiar daca nu sunt implicata in acest proiect, sustin initiativa Domnului Florin Salam, de a deschide o academie de muzica, unde tineri de orice nationalitate si minoritate, pot invata o meserie ce poate sa le schimbe destinul. Sper ca prezenta mea in acest concert sa-i faca pe cat mai multi tineri sa-si doreasca sa studieze muzica in loc sa-si petreaca timpul pe strazi", a scris Paula pe site.

Manelistul isi explica proiectul educational, cu care vrea sa sustina copiii care provin din familii cu venituri foarte mici.

„Am vrut doar sa ajut copiii care isi pierd din talent din cauza saraciei. Pe parcurs as vrea chiar sa ofer, pe langa scoala, si adapost elevilor mei, pentru ca multi dintre ei locuiesc in strada si ar fi de neconceput ca o data cursurile terminate, sa se intoarca in canale. Un rrom si un roman pot convietui in pace si armonie si eu asta vreau sa demonstrez prin scoala mea in care sunt bineveniti toti copiii, indiferent de etnie“, a declarat Florin Salam pentru "Gardianul".

Intrarea la Academia de arta si muzica nu se va face pe baza unei taxe, ci in urma unui examen de aptitudini, in cadrul caruia copiii isi pot demonstra talentul in fata unei comisii formate din profesori de muzica. Paula nu va participa pentru moment la acest proiect insa Radu Bucura, sotul ei a declarat pentru "Cotidianul" ca „Daca i se va propune si timpul ii va permite, de ce nu?“.

Pentru acest eveniment, Paula Seling a compus o melodie noua, intitulata "Tu nu vezi?!", pe care o va interpreta in duet cu Florin Salam, acompaniati de orchestra Filarmonica.

"Mie, personal, imi place foarte mult Paula Seling, iar colaborarea cu ea este ca un vis implinit. O admir si o respect de mult timp atat ca artist, dar si ca om, iar duetul cu ea este ca un balsam pentru inima mea“, a declarat Salam.

Paula a tinut expres sa declare pe site ca nu va percepe nici un onorariu pentru participarea la concertul intitulat "Punte intre lumi".

"Pentru a evita orice alte suspiciuni legate de prezenta mea la acest eveniment, subliniez faptul ca nu am perceput niciun onorariu, doar cheltuielile de transport si remuneratia colegilor de trupa", a declarat Paula Seling.

Cantareata nu este pentru prima data in postura de a fi asociata de presa cu nume celebre ale solistilor de manele. Paula a participat la doua nunti ale manelistilor pentru care a fost aspru criticata de presa, de fani si de ascultatori in general.

"S-a intamplat, odata cu lectia pe care o tot invat de la aparitia mea la nunta domnului Bursuc, si, apoi, la cea a domnului Florin Salam, sa ma tot izbesc de acest subiect pe care, recunosc, il percepeam putin deformat inainte sa realizez, cu acele ocazii, ca, in continuare, prejudecatile legate de discriminare rasiala si de diferente culturale, sunt probleme reale in Romania si ca, daca nu luam atitudine, vietile a mii si mii de copii rromi vor ramane in mizerie, la marginea unei societati sufocate de reziduurile educatiei comuniste", se justifica Paula Seling.

"Nu, nu am innebunit, si nici nu mi se pare un lucru iesit din comun, insa tocmai asta este problema, pentru multi, ESTE un lucru iesit din comun, chiar daca voi canta exclusiv muzica mea. E o nuanta pe care oamenii nu o percep. De ce? Din aceleasi motive pe care le-am discutat cu ocazia faimoaselor nunti", mai spune cantareata.

Paula a avut in copilarie o experienta care a marcat-o cu un copil rrom sarac pe care mama ei il ajuta cum putea. Coincidenta, dar pe copil il chema tot Florin. "Florin venea pe la noi sa ceara mincare si bani. Mama il hranea si ii mai dadea si pachetel pentru acasa. Baiatul devenise "de-al casei" si incepusem sa tinem la el. Intr-o zi, mama i-a dat niste bani sa ne cumpere ceva, si, cum nu mai aparea, am crezut ca a fugit cu banii. El a revenit dupa doua ore, sustinind ca a cautat sa cumpere produsele cit mai ieftin”, a declarat Paula Seling pentru "Click!".

Paula Seling a promovat melodia compusa special pentru eveniment, "Tu nu vezi ?!", interpretand-o live in cadrul matinalului de la Antena 1, prezentat de Razvan si Dani.

Melodia compusa special pentru concertul organizat de Florin Salam. Sursa: YouTube