Moore a inceput sa lucreze la o urmare "incendiara" a documentarului sau politic, "Fahrenheit 9/11", lansat in 2004. Moore isi propune ca cea de-a doua parte a documentarului sa fie lansata anul viitor, arata Reuters.

Filmul, al carui nume nu a fost inca stabilit, este cofinantat si distribuit de doua studiouri - Overture Films si Paramount Vantage. Moore - scenarist si regizor - a inceput sa lucreze la acest proiect acum cateva luni, urmand ca filmul sa fie lansat oficial in primavara lui 2009.

Perioada a fost aleasa intentionat, pentru ca evenimentul sa aiba loc dupa alegerile prezidentiale din SUA, a spus Danny Rosset, reprezentant al Overture Films.

Nu s-au divulgat prea multe detalii despre cel mai recent proiect al lui Moore, reprezentantii celor doua studiouri spunand doar ca este o "urmare incendiara si provocatoare a Fahrenheit 9/11".

Noul film studiaza mai atent evolutia Statelor Unite - vazute ca o natiune industrializata si ca o forta mondiala - dupa atacurile de la 11 septembrie 2001.

"Vrea sa arate cum s-a schimbat rolul Americii pe plan mondial in ultimii opt ani", spune Rosett, adaugand ca Moore nu vrea ca filmul sa fie vazut ca fiind "motivat politic".

"Cred ca din acest motiv a vrut ca lansarea sa aiba loc dupa alegeri", a mai spus Rosett.

Filmul va fi facut in stilul celorlalte lucrari ale lui Moore, combinand imagini de arhiva cu umor, cercetari si portiuni in care apare chiar Moore insusi.