Pana nu demult, cariera lui Robert Downey Jr era pe punctul de a se incheia din cauza scandalurilor in care a fost implicat - a fost arestat si internat la dezintoxicare. Downey Jr a reusit sa revina intr-un mod remarcabil, a renuntat la alcool si la droguri, are o casnicie fericita si a realizat un album de succes. Downey Jr. este supereroul productiei "Iron Man", care se afla pentru a doua saptamana in fruntea box-office-ului american. In cele ce urmeaza, iti prezentam cateva lucruri pe care nu le stiai despre actor.

1. Tatal lui, Robert Downey Sr., a fost actor, scriitor si regizor independent, iar din aceasta cauza familia sa a trebuit sa se mute frecvent. Astfel, Robert si-a petrecut copilaria in New York, California, Woodstock, Connecticut, Paris si Londra.

2. La varsta de 5 ani, Robert a debutat pe marele ecran interpretand rolul unui catelus in productia tatalui sau, "Pound" (1970).

3. Tatal sau l-a introdus in lumea drogurilor la varsta de 8 ani, oferindu-i o tigara cu marijuana la o petrecere. Downey Sr. a spus mai tarziu: "Ne-am gandit ca am fi ipocriti daca nu ne-am lasa copilul sa faca ceea ce faceam si noi". Daca analizam insa acum gestul de atunci al tatalui sau, se pare ca acesta nu a fost unul tocmai bun.

4. La varsta de 10 ani, Robert a studiat balet clasic in timp ce locuia la Londra.

5. Unul dintre cei mai buni prieteni din copilarie ai lui Robert a fost Richard Hall, cunoscut acum ca Moby.

6. Downey Jr a renuntat la liceu la varsta de 17 ani, pentru a se ocupa de actorie.

7. Se pare ca Robert a uimit distributia filmului "Weird Science " (1985), cand a defecat intentionat in rulota lui Kelly LeBrock. Se pare ca Downey Jr nu a apreciat prea mult atitudinea de sef pe care LeBrock o adoptase fata de colegii ei mai tineri.

8. Robert s-a casatorit cu prima lui sotie, Deborah Falconer, la doar sase saptamani dupa ce a cunoscut-o. Ei au impreuna un baiat, Indio Falconer Downey, insa au divortat dupa 12 ani.

9. Robert a inceput o relatie cu Calista Flockhart la filmarile pentru "Ally McBeal", dar s-au despartit dupa ce el a fost implicat in mai multe scandaluri si a sfarsit prin a fi internat la dezintoxicare. Din pacate pentru el, sperantele unei impacari au fost spulberate cand Flockhart a inceput o relatie cu Harrison Ford. Robert a declarat: "In momentul in care Harrison a intrat in scena, mi-am dat seama ca s-a terminat, insa m-am consolat spunandu-mi ca nu sunt multi barbati care pot "concura" cu Harrison Ford".

10. In incercarea de a-si "ingropa" trecutul si a o lua de la capat, Robert si-a ingropat hainele pe care le-a purtat cand a interpetat rolul unui dependent de cocaina in filmul "Less Than Zero".

Sursa: digitalspy.co.uk