Noua scoala privata, pentru care actorul Will Smith a cheltuit peste un milion de dolari, va avea cel putin sase profesori scientologi. Aici se va preda "tehnica studiului".

Programa scolii "New Village Academy of Calabasas" va aplica 10 ramuri ale teoriei educationale, incluzand constructivismul si metoda Montessori, precum si "tehnica studiului", specifica scientologiei, arata livenews.com.au.

Site-ul scolii descrie "Tehnica Studiului" ca fiind "un model educational dezvoltat de L.R. Hubbard care se bazeaza pe 3 principii. Primul este folosirea "masei" (a experientelor concrete) pentru a usura intelegerea. Copiii au nevoie sa vada si sa simta lucrurile despre care invata.

Al doilea este "atentia progresiva", prin care profesorii se asigura ca elevii au inteles complet un nivel, inainte de a trece la urmatorul. Cel de-al treilea este "cuvantul gresit inteles" in care elevii stapanesc definitiile cuvintelor si sunt invatati sa nu treaca peste cuvintele pe care nu le inteleg, pentru a nu percepe gresit, mai tarziu, alte informatii."

Se zvoneste de cateva luni ca Will Smith este membru deplin al bisericii scientologice, datorita relatiei apropiate pe care o are cu Tom Cruise, un cunoscut 'propovaduitor' al scientologiei. In luna aprilie, Smith a negat insa aceste zvonuri.

"Nu trebuie sa fii neaparat evreu ca sa fii prieten cu Steven Spielberg. Nu trebuie sa fii nici musulman ca sa fii apropiat de Muhammad Ali. Si, de asemenea, nu e nevoie sa fii scientolog ca sa fii un prieten de-al lui Tom Cruise", a spus Smith.

"Sunt crestin. Sunt un invatacel al tuturor religiilor si respect toti oamenii si toate posibilitatile. Nu cred neaparat intr-o forma organizata a religiei. Il iubesc pe Dumnezeu si puterea pe care mi-o da, dar aceasta putere este a mea si doar a mea. Eu imi creez legaturile si eu sunt cel care decide cum vor fi aceste legaturi", a mai adaugat acesta.