Incepand cu 22 mai, fanii trupei Vama isi vor putea descarca noul album "Vama" prin SMS. Acest tip de lansare, in premiera in Romania, anticipa concertul de promovare care va avea loc pe 6 iunie, la Arenele Romane.

La eveniment, fanii vor fi pusi in fata unui spectacol de lumini si proiectii digitale. Nu doar atat, vor avea parte de intalniri cu personaje care de care mai diverse, de la fotomodele, pana la un... purcel, promite solistul Chirila.

Albumul contine 11 piese, la care baietii au lucrat timp de doi ani, inregistrand albumul in Budapesta. "A durat atata timp pentru ca nu am vrut sa facem lucrurile pe fuga. Ne-a luat sase luni doar ca sa ne cunoastem cum trebuie, iar apoi am lucrat relaxat. Albumul este un produs Vama din toate punctele de vedere", au spus membrii trupei.

Vama se conformeaza vitezei secolului 21: "De ce am ales sa ne lansam albumul mai intai prin sms? Viteza in care traim a castigat. Viata de zi cu zi este din ce in ce mai schimbatoare, iar metodele clasice nu mai fac fata", a spus Tudor Chirila.

Trupa a mai lansat, pe internet, clipurile a doua single-uri de pe album, "Bed for love" si "Pe sarma", primul fiind lansat pe messenger, in iunie 2007.

In strainatate, trupe precum Radiohead, Coldplay sau Nine Inch Nails au adoptat deja metoda downloadarii gratuite a albumelor lor. Sa se astepte fanii din Romania la o metoda similara? "Deocamdata nu", spune Chirila.

"Nu am pus niciun single la descarcare gratuita, nu riscam sa facem asta, acum, in Romania. Costurile de productie au fost de 50.000 de euro", a mai adaugat acesta. "Punem insa la dispozitie fanilor o varianta mult mai ieftina de achizitionare a albumului", acesta putand fi comandat printr-un sms care costa 4 euro + TVA. Sms-urile pot fi trimise pe site-ul oficial al trupei - www.vamamusic.ro, in perioada 22-29 mai.

Concertul de lansare a albumului "Vama" va urma dupa lansarea prin sms. Evenimentul, care va avea loc pe 6 iunie, la Arenele Romane, incepand cu orele 20.30, va strange pe aceeasi scena VJ, fotomodele, o trupa de dans, ba chiar si un porc, dupa cum sustine Chirila.

"Trebuie sa oferim mai mult decat muzica. Piata este foarte aglomerata, asa ca trebuie sa oferim si spectacol", a mai adaugat acesta.

Trupa este alcatuita in prezent din: Tudor Chirila - voce, Eugen Caminschi - chitara, Raul Kusak - clape, Lucian Cioarga - tobe si Dan Opris - bass.

Pe album se pot asculta piesele:

Pe sarma

Bed for love

Fotomodele

Tata taie porcu'

Dumnezeu nu apare la stiri

Cartita

Suflet normal

Sambata seara/E plin de fete

Scrisoare catre Fat-Frumos

17 ani...infinit

Undeva prin Vama