Afisele si panourile care fac reclama lungmetrajului "Totul despre sex" au fost interzise in orasele Ierusalim si Petah Tikva. Cuvantul "sex" din titlu i-ar putea ofensa pe locuitorii celor doua orase, cred autoritatile israeliene.

Reprezentantii companiei israeliane Forum Films, care se ocupa de distribuirea filmului, spun ca li s-a cerut sa inlature cuvantul "sex" de pe afise si panouri. La refuzul acestora, materialele publicitare au fost interzise, arata thisislondon.co.uk.

"Le-am spus ca, precum nu poti scoate cuvantul 'Coca' din 'Coca-Cola', lasand doar 'Cola', la fel este si in acest caz", a spus Arye Barak, reprezentantul Forum Films. "E ridicol", a adaugat acesta.

Desi filmul este promovat agresiv la televizor, pe internet si in ziare, afisele si panourile nu-si vor gasi locul in Ierusalim si Petah Tikva. Nu este prima oara cand companiile care promoveaza filme sunt presate din motive religioase.

Atunci cand a fost lansat filmul de animatie "Tarzan", fasia din piele de animal care inconjura coapsele personajului a starnit proteste printre israelieni. Acestia au gasit aparitia lui Tarzan ca fiind provocatoare.

Nu este nici prima oara cand "Totul despre sex" i-a deranjat pe israelieni. Acum cativa ani, afisele care o infatisau pe Sarah Jessica Parker intr-o rochie scurta au fost date jos imediat si inlocuite cu o varianta mai decenta. Noul afis prezenta o rochie care acoperea bratele, spatele si coapsele actritei.

Lansarea lungmetrajului va avea loc pe 29 mai.