Artistul planuieste sa realizeze un film despre drama victimelor cutremurului devastator din China de saptamana trecuta. Numarul deceselor a depasit 60.000 in timp ce peste 5 milioane de persoane au ramas fara adapost in zonele afectate de seism.

Expertul in arte martiale s-a intors in tara natala imediat dupa cutremur si isi doreste sa stranga fonduri pentru ajutorarea sinistratilor.

"Ne e usor sa organizam un eveniment. Pot sa lucrez sase ani la un film dar ca sa fac un eveniment am nevoie de 72 de ore. Asa am organizat evenimentul din 1 Iunie de la Hong Kong la care vor participa peste 100 de artisti din Asia", a declarat Jackie Chan pentru "People".

Chan a sustinut o conferinta de presa, vineri, la Londra, in care a spus ca mai sunt multe de facut. "Vreau sa fac tot ceea ce pot ca sa ajut", a mai declarat Jackie.

Dupa ce a vizitat spitalele din zonele afectate si a vazut scolile si casele distruse, Jackie Chan a decis ca victimele cutremurului vor fi prioritatea principala pentru el. Chan a donat pana acum 1,4 milioane de dolari pentru sinistrati si a chemat in ajutor organismele internationale. "Acesta este un lucru care m-a miscat, ajutorul oferit de lumea intreaga. Din Marea Britanie, din Coreea, toti au vrut sa ne ajute", a sustinut artistul.

Pana vineri, totalul donatiilor internationale ajunsese la suma de 3,6 miliarde de dolari, conform oficialilor chinezi citati de CNN.

Duminica, Jackie Chan va organiza o discutie pentru a planifica viitorul film. "Sunt atat de multe povesti emotionante. Prin acest film vom putea arata lumii ce s-a intamplat aici. Si va fi o alta modalitate de a strange bani", a declarat Chan.