Casa de moda Christian Dior a retras toate reclamele cu Sharon Stone difuzate in China. De asemenea, a publicat o declaratie in care actrita - imaginea marcii - isi cere scuze pentru cele spuse despre cutremurul din aceasta tara. Intr-un interviu acordat cu o saptamana in urma, Stone spunea despre chinezi ca probabil au meritat acest cutremur, dupa cum i-au tratat pe tibetani.

Actrita in varsta de 50 de ani si-a cerut "mii de scuze" pentru ca a jignit poporul chinez. Remarca ei i-a infuriat cumplit pe ziaristii chinezi, Agentia Nationala de Stiri "Xinhua" sustinand, intr-un comentariu, ca Sharon Stone este "inamicul public al intregii omeniri".

Reprezentantul Dior in Shanghai a afirmat ca Stone nu va mai aparea in reclamele difuzate in China, conform Associated Press.

"Imi pare foarte rau si ma intristeaza ca am jignit poporul chinez prin vorbele mele necugetate", a scris Stone in declaratie. "Sunt gata sa voluntariez pentru a-i ajuta pe cei care au fost afectati de cutremur", a mai sustinut aceasta.

Reprezentantul Ministerului de Externe, Qin Gang, a spus ca a luat cunostinta de scrisoarea lui Stone. "Speram ca ea, ca actrita, va contribui la intarirea prieteniei, a intelegerii si a increderii reciproce intre cele doua popoare", a spus acesta.

Remarca lui Stone a fost facuta saptamana trecuta, in timpul unui interviu luat pe covorul rosu de la Cannes. "Nu sunt de acord cu felul in care chinezii ii trateaza pe tibetani. Cred ca niciunul dintre noi n-ar trebui sa se poarte urat cu ceilalti", a spus Stone atunci. "Apoi, a avut loc acest cutremur si m-am gandit: e vorba de karma? Cand te porti urat, ti se intampla lucruri rele?".