Chitaristul de blues si rock'n'roll Bo Diddley a incetat din viata ieri, 2 iunie, in urma unui infarct. Mai multe vedete, printre care Mick Jagger (Rolling Stones), chitaristul Slash sau Alex Kapranos - solistul trupei Franz Ferdinand - si-au adus omagiile.

Cantaretul s-a nascut in Mississippi si se spune ca el a reusit sa completeze veriga lipsa dintre blues si rock'n'roll. A fost adaugat la Rock'n'Roll Hall of Fame in anul 1987.

Mick Jagger spune despre el: "A fost un artist minunat, original, cu o forta muzicala extraordinara si care a influentat mult trupa Rolling Stones. A fost foarte generos cu noi, cand eram la inceput, si am avut multe de invatat de la el", arata drownedinsound.com.

Alex Kapranos (Franz Ferdinand) a adaugat: "Moartea lui a fost o veste foarte proasta. Cand am aflat, mi-am pus sa ascult discul cu "Road Runner". Ce riff de chitara! A revolutionat in mod clar felul in care se canta pana atunci la chitara. I-a adaugat acel ritm sexy, liber".

Bo Diddley, cunoscut pentru chitara sa dreptunghiulara, ochelarii inchisi la culoare si palaria neagra, a primit un premiu Grammy pentru intreaga activitate, in 1999. In ultimii ani de viata a cantat si pentru presedintele american Bush sau pentru fostul presedinte al SUA, Bill Clinton.

"Road Runner" - una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Bo Diddley