Geoff Tate, vocalistul trupei Queensryche, a vorbit despre concertul de la Bucuresti, care va avea loc pe 30 iunie, la Arenele Romane, despre relatiile in care se afla membrii trupei si despre ultimul lor album in emisiunea radio "Paine si Kirk".

1.KIRK:Anul trecut in toamna ati lansat Take Cover. Cum s-a ajuns la acest proiect si care au fost criteriile dupa care ati selectat piesele care au intrat pe album?

Geoff Tate: Aveam 10 sau 14 zile intre niste inregistrari. Doream un nou album Queensryche si toata lumea in trupa era foarte obosita. Vroiam ceva ca sa ne relaxam iar atunci cineva de la casa de discuri ne-a intrebat daca nu vrem sa facem doua piese cover dupa care a intrebat daca nu am fi interesati sa facem un disc integral de cover-uri. Toti am fost entuziasmati de idee si in plus disparea stresul de a mai scrie noi ceva.

2. KIRK: Ideea de a aduna cele 2 albume intr-un singur show este interesanta. Cum ati ajuns la ea?

Geoff Tate: Cred ca era un pas logic pentru noi pentru ca aveam cele doua albume, aveam o poveste si deci puteam sa o prezentam in concert. Asa ca am inceput sa cream show-ul, am vrut sa facem o prezentare teatrala conform viziunii noastre cu actori si tot ce trebuie. Asa ca am facut-o!

3. KIRK: La concertul de la Bucuresti veti canta si alte cantece decat cele de pe albumele Operation Mindcrime?

GEOFF TATE: Pai... Nu stiu ce show vom face in Bucuresti, daca vom prezenta Operation Mindcrime sau concertul obisnuit. Nu stiu sigur.

4. KIRK: In Bucuresti este anuntat Operation Mindcrime.

GEOFF TATE: OK! In Mindcrime show cantam piesele celor doua discuri. Dar vom canta si cateva cantece de pe celelalte albume.

5. KIRK: Poti sa-mi spui cine il va interpreta pe Dr. X in spectacol. Sunt sigur ca nu il vom vedea pe Ronnie James Dio la Bucuresti. Si apropos cum ai lucrat cu el cand ati tras Operation Mindcrime II?

GEOFF TATE: Ronnie este o legenda in lumea rockului asa ca am fost foarte onorati sa de prezenta sa pe album si foarte multumiti de cum am lucrat impreuna. Caracterul lui Dr. X din spectacol insa va fi interpretat de un actor irlandez al carui nume este Orlando Cujer.

6. KIRK: Dupa cum stiu acum lucrati la un nou album. Poti sa ne spui ceva despre el. Muzica o faceti dupa cum simtiti sau va ganditi si la ceea ce asteapta fanii de la voi?

GEOFF TATE: Pai cam asta incercam sa facem. Incercam sa spunem o poveste iar pe acest nou disc este o poveste tare frumoasa. Nu pot spune mai multe in aceasta clipa dar va fi o poveste si o muzica tare bune.

7. KIRK: Cum compuneti? Scrieti prima oara versurile sau faceti muzica si apoi veniti cu versurile?

GEOFF TATE: De obicei compunem ca si cum am face un film. Avem in vedere actiunea, caracterele si o descriere a lucrurilor care se intampla intre personaje. Spre exemplu, la Operation Mindcrime II am tinut cont de cum va trebui sa arate intalnirea intre Nikki si Dr. X, atmosfera dintre cei doi asa ca, in acest caz, am facut prima oara muzica si apoi am venit cu versurile.

8. KIRK: Cum gasesti Queensryche la 25 de ani de la debut? Sunt aceleasi legaturi ca la inceput? Din 83 si pana acum ce lucruri crezi ca s-au schimbat si ce crezi ca a ramas la fel?

GEOFF TATE: Queensryche este in primul rand un grup de foarte buni prieteni. Am crescut impreuna, am fost ca fratii, avem deja experienta lucratului impreuna si am impartit multe de-a lungul timpului. Suntem ca fratii. Si in afara de relatiile bune dintre noi vine si muzica, ideile despre muzica. Asa ca dintr-un punct de vedere s-au schimbat totusi multe pentru ca la inceput nu ne stiam atat de bine iar acum am invatat sa respectam mai mult opiniile celorlalti si sa avem incredere in judecata celorlalti iar asta e o chestie tare buna.

9. KIRK: Cum comentezi faptul ca esti considerat una din cele mai bune voci din muzica rock?

GEOFF TATE: Oooh! Sunt tare flatat! Incerc foarte mult sa fiu cat mai cinstit cu muzica pe care o fac... Este lucrul principal!

10. KIRK: Cateva din marile voci din muzica pe care le apreciezi?

GEOFF TATE: 5 voci ale ale unor oameni pe care as vrea sa-i ascult? Pai ma gandesc la Ronnie Dio evident. Este un vocalist fantastic si o voce care suna intr-un fel unic. Peter Gabriel este unul din cantaretii mei preferati. Este foarte espresiv, inventiv si face ce fac marii artisti, este foarte creativ cu vocea sa pentru ca altfel chiar oricine poate canta. Dar el este un cantaret exceptional care comunica ceva cu vocea sa. La fel si Ronnie Dio. Seal este si el o voce mare. Mai este Kate Bush una din favoritele mele de cand ascult muzica. Ann Wilson de la grupul Heart este una din vocile de fete care imi plac. Face parte din “scoala” veche si are o voce foarte puternica.

11. KIRK: Ai avut un proiect solo in 2002. Ai de gand sa te opresti la el sau mai pregatesti ceva?

GEOFF TATE: Da! Mai am unul pe care il termin acum dar pe care il voi lansa anul viitor. Va fi diferit de precedentul. un sound diferit, mai electric si probabil... mai rock.

12. KIRK: Inapoi la Queensryche. Trupele rock se diferentiaza. Ce crezi ca este specific grupului Queensryche?

GEOFF TATE: Cred ca la Queensryche avem influente din mai multe zone. Avem insa niste aranjamente musicale foarte bine studiate si care sunt importante in muzica rock. Subiectul este si el foarte important. Noi privim mult spre problema sociala, evenimentele din politica, ce se intampla cu societatea si oamenii iar asta intr-o maniera personala. Subiectul insa conteaza enorm.

Queensryche - "The Hands"