Starul in varsta de 83 de ani sufera de cancer pulmonar de mai multe luni. Din cauza bolii, Newman s-a retras in luna mai din postul de regizor al filmului "Oameni si soareci", o adaptare dupa romanul lui John Steinbeck.

Newman era cunoscut pentru faptul ca "suda" tigara de la tigara. Actorul a fost diagnosticat la centrul oncologic Sloan-Kettering din New York, situat in apropierea locuintei sale din Connecticut, unde Newman locuieste alaturi de sotia sa, arata Mediafax.

"Stiam de cateva saptamani ca este grav bolnav, dar apropiatii sai sunt foarte protectori si spun putine lucruri despre acest subiect", a indicat o sursa pentru National Enquirer.

In martie, Newman a negat informatia potrivit careia sufera de cancer, dupa ce a fost nevoit sa lipseasca de la o gala caritabila importanta. In aceeasi luna, el si-a anulat o aparitie la talk show-ul lui David Letterman.

Purtatorul sau de cuvant a sustinut ca motivul internarii actorului in spital ar fi tratarea impotriva unei ciuperci a piciorului si a caderii parului.

Un pacient care se trateaza la acelasi centru oncologic a declarat in martie, pentru publicatia New York Post, ca l-a vazut regulat pe actor in clinica.

Nascut pe 26 ianuarie 1925, Paul Newman este un reputat actor si producator american, distins cu premiul Oscar. Actorul, care a jucat in peste 70 de filme, a castigat un Oscar in 1987 pentru "Culoarea banilor", dar si premiul pentru cel mai bun actor la Cannes, in 1985, pentru "Lunga vara fierbinte".