Nu e vorba despre un personaj intr-un joc video. Leo a primit rolul principal in filmul „Atari”, inspirat din viata celebrului Nolan Bushnell, inventatorul consolei de jocuri video care a revolutionat lumea la inceputul anilor ’80.

Astfel, actorul va reinventa faimosul joc video Pong, consola Atari VCS 2600 dar si alte jocuri care au devenit istorie si au fost create de compania Atari precum Pac-Man, Space Invaders sau Pitfall.

Nolan Bushnell a ridicat compania la un nivel gigant pe plan international dar apoi a vandut-o catre Warner Communications. Ramas fara copilul de suflet, Nolan lanseaza lantul de pizzerii Chuck E. Cheese care are o sala de jocuri video in fiecare locatie.

Compania Atari a fost infiintata de Nolan in 1975. De atunci a fost vanduta sau preluata de diferiti giganti media, incepand cu Warner Communications in 1976, apoi Hasbro in 1998 si Infogrames in 2001, care este si actualul proprietar.

Nici afacerea cu pizza a lui Nolan nu a avut o soarta mai buna, ajungand la faliment in 1984.

In prezent Nolan Bushnell detine reteaua de bistrouri uWink. La uWink clientii isi comanda singuri produsele cu ajutorul unui terminal video touchscreen fara a fi nevoie de chelneri. Ecranul interactiv permite clientului sa vizualizeze ingredientele, sa isi personalizeze reteta sau chiar sa joace jocuri video in grup, sa vada filme, videoclipuri sau stiri din showbiz.

Leo DiCaprio va fi si coproducator al filmului “Atari”, prin compania sa Appian Way. Pelicula va fi distribuita de studiourile Paramount.

In afara de “Atari”, Leo a terminat filmarile la pelicula “House of Lies”, un thriller regizat de Ridley Scott si va mai juca alaturi de partenera sa din “Titanic”, Kate Winslet in drama “Revolutionary Road”.