La ceremonia de acordare a titlului, prezidata de bunica sa, Regina Elisabeta a II-a, au participat si tatal sau, fratele, si prietena lui, Kate Middleton.

Regina l-a facut pe nepotul sau cavaler si i-a prezentat formal insemnele regalitatii, jartiera albastra, esarfa si brosa cu stea.

Dupa ceremonia care a avut loc la castelul Windsor, cavalerii si-au pus palariile cu pene de strut si robele de catifea. Ei au mers la capela St. George unde au asistat la slujba religioasa.

Kate Middleton, prietena lui William, a venit imbracata in costum negru si cu palarie. Ea a urmarit intreaga procesiune alaturi de fratele lui William, Printul Harry.

Ordinul Jartierei a fost infiintat in 1348. Regalitatea poate oferi acest titlu oricui doreste fara avizul ministrilor. Acest onor se acorda celor care au servit public patria, au contribuit la viata nationala sau au servit-o pe regina personal.

William, in varsta de 25 de ani, este al doilea in ordinea mostenitorilor tronului dupa tatal sau, Printul Charles.

Doi fosti prim-ministri britanici, Margaret Thatcher si John Major, sunt si ei membri ai ordinului.

Jartiera este o fasie de catifea albastra inscriptionata cu cuvintele “Honi soit qui mal y pense”, care in franceza veche insemnau “Rusine pentru cel ce gandeste rau impotriva acestuia”.