Frida Giannini, designerul Gucci, a prezentat luni, in cadrul saptamanii modei de la Milano, colectia de primavara/vara 2009 pentru barbati. Modelele florale si imprimeurile flamingo au dat colectiei o nota tropicala.

Modelele au prezentat bluze din bumbac cu modele florale si cravate subtiri cu motive flamingo. Chiar si pantofii din piele de crocodil au avut flori brodate pe varf si pe laterale.

Jachetele si pantalonii - cu modele florale albastre sau lila - au fost, cele mai multe, stranse pe corp, putine dintre ele fiind largi. Acestea au fost asortate cu bluze in culori indraznete. S-au folosit material ecosez si imprimeuri cu linii subtiri.

"Ce am vrut sa transmita aceasta colectie a fost un fel de fericire", a spus Giannini, dupa spectacol, conform Reuters. "M-am referit la ideea de a calatori, un fel de vacanta la tropice... Vara, oamenii se gandesc mult la culori, la imprimeuri, la flori, la pasari flamingo, asa ca am incercat sa mentin toate aceste elemente si sa le raspandesc in colectia mea".

Ca accesorii, designerul a folosit genti mari si culori vii: cele incapatoare au avut nuante de albastru, in timp ce gentile micute au fost prezentate pe oranj.

Tinuta casual a avut mai mult influente rock. Jachetele militare si puloverele subtiri, din casmir, au avut tente fluorescente. Se spune ca designerul s-a inspirat din stilul trupei MGMT. Jachetele si gentile din piele au avut imprimeuri in stil graffiti, iar pantalonii din bumbac au fost asortati cu ghete pana la glezne.

Tinuta de seara, doar pe alb sau pe negru, a beneficiat, de asemenea, de broderii. Singura pata de culoare a venit de la curelele cu agate sau ametist. Culorile vii de la Gucci au contrastat cu tonurile mai inchise sau cu cele neutre, prezentate pana acum de Emporio Armani si Gianfranco Ferre in cadrul saptamanii modei de la Milano.