Calugarii cistercieni din Stift Heiligenkreuz sunt incantati sa isi anunte lansarea primului album, dupa ce si-au trimis demo-ul printr-un link la YouTube. La cateva luni dupa semnarea contractului cu Universal Music, calugarii si-au inregistrat albumul si vor lansa Chant: Music For Paradise pe 30 iunie.

Universal Music, cunoscuta mai degraba pentru muzica unor artisti precum Eminem sau Amy Winehouse, si-a inceput cautarile de cantareti sacri in februarie, plasand anunturi in presa religioasa din Anglia. In urma anunturilor s-au primit peste 100 de aplicatii de la organizatii religioase din toata lumea, arata un comunicat.

La data inchiderii, Tom Lewis, A&R Manager Universal Classics and Jazz, a primit un link pe YouTube de la calugarii din Stift Heiligenkreuz, manastire situata in padurile de pe langa Viena. Acesta a fost impresionat de vocile lor, declarand: „Sunt pur si simplu cei mai buni cantareti de muzica gregoriana pe care i-am auzit. Sunetul lor este unul magic, atat linistitor, cat si extrem de profund".

Calugarii din Stift Heiligenkreuz traiesc in cea mai veche manastire cisterciana din lume. Ar fi trebuit sa inregistreze un album anul trecut, dar si-au anulat planurile datorita vizitei Papei Benedict al XVI-lea, care a poposit in 2007 la manastirea lor. Asadar, atunci cand un prieten din Londra a vazut anuntul, chiar in ultima zi a campaniei, i-a incurajat sa aplice prin intermediul YouTube pentru a fi luati in seama.

Calugarii au fost incantati sa inregistreze primul lor album comercial, pentru a face cunoscut publicului intreg atat spiritul existentei monahale, cat si vocile lor.

Datand din secolul al VII-lea D.Hr., cantecele gregoriene sunt prima forma de muzica asezata pe hartie, dar si mai important, pentru calugari aceasta reprezinta forma lor de rugaciune.

Cantecul gregorian a devenit popular recent datorita jocului Xbox Halo, atragand dupa sine necesitatea inregistrarii acestei forme de muzica in secolul XXI. Astfel, muzica gregoriana poate ajunge la noua generatie care nu isi mai aminteste de mijlocul anilor 90, perioada ce a reprezentat un real succes pentru formatii precum Enigma si Calugarii Benedicti din Silos.

Chant: Music for Paradise