Cuplul Will Smith si Jada Pinkett (Smith) a fost gazda concertului care a avut loc sambata la Londra pentru a-l celebra pe Nelson Mandela la implinirea onorabilei varste de 90 de ani.

Concertul a fost sustinut de nume grele ale muzicii internationale. Annie Lennox, Leona Lewis, Queen sau Simple Minds au fost cateva dintre cei care au urcat pe scena. Desi se spunea ca are probleme medicale, Amy Winehouse a reusit sa ajunga si sa cante la ziua lui Mandela.

Peste 50.000 de fani au asistat la concert. Incasarile au fost donate, aceasta fiind a 46664 opera de caritate a lui Nelson Mandela. Show-ul a coincis si cu aniversarea a 20 de ani de la concertul sustinut tot la Londra pentru eliberarea lui Mandela din inchisoare.

"Acum douazeci de ani, Londra a gazduit un concert istoric in care se cerea libertatea noastra. Vocile dumneavoastra au traversat apele si ne-au incurajat in celulele de inchisoare aflate la mare distanta. Si acum, in timp ce sarbatorim, dati-mi voie sa va reamintesc ca munca noastra nu s-a incheiat. Acolo unde inca exista saracie si boala, inclusiv SIDA, unde drepturile omului sunt oprimate, mai sunt multe de facut", le-a spus Nelson Mandela celor prezenti la eveniment.

Concertul a facut parte dintr-o serie de evenimente aniversare care au avut loc pe parcursul intregii saptamani.