Regele Arthur ar fi un simplu personaj de legenda, inventat la un anumit moment in istorie din motive "politice", cred istoricii francezi. Acestia urmeaza sa prezinte si dovezile luna viitoare, in Franta, in cadrul unei conferinte.

Istoricii francezi sunt de parere ca daca acest conducator ar fi fost real, atunci ar fi fost un galez cu legaturi puternice cu Bretania si ai carui inamici erau anglo-saxonii, arata Mediafax.

Legenda regelui Arthur ar fi fost completata de artisti si de scriitori, un exemplu fiind poetul victorian Lord Alfred Tennyson. Acesta l-a descris pe conducator ca pe un englez cu bun simt, care a dorit sa aduca pacea pe pamant cu ajutorul sabiei Excalibur.

Sarah Toulouse, unul dintre curatorii expozitiei "King Arthur: A legend in making", spune ca regele a fost inventat din motive politice si ca "daca ar fi existat cu adevarat, am fi gasit mai multe dovezi istorice despre el".

In ciuda unor antecedente, francezii nu si l-au insusit pe regele Arthur. "Arthur a fost un rege englez, care a unit triburile engleze impotriva saxonilor", a spus Toulouse.

Una dintre temele tratate de expozitia franceza va fi rapiditatea cu care s-au raspandit legendele despre regele Arthur in Europa.