Marea finala a concursului Miss Univers 2008 se apropie de start, cea mai frumoasa femeie din lume urmand sa fie aleasa pe data de 14 iulie, in Nha Tranf, Vietnam. Concursul, aflat la cea de-a 57-a editie, se va desfasura la Centrul de Conferinte Crown, unde actuala detinatoare a titlului, Riyo Mori (Japonia) isi va incorona succesoarea.

In competitie s-au inscrie 80 de concurente care ravnesc la titlul de cea mai frumoasa femeie din univers. Costumul de baie, rochia de seara si interviul sunt cele trei probe in urma carora va fi desemnata castigatoarea.

Jerry Springer si fosta Spice Girl, Melanie Brown, vor fi gazdele show-ului, in timp ce Donald Trump jr, Roberto Cavalli, Nadine Velazquez, Jennifer Hawkins si John Nguyen vor fi componentii juriului din acest an.

Editia din 2007 a fost castigata de japoneza Riyo Mori, o dansatoare in varsta de 20 de ani. Ea a fost incoronata la Mexico City de predecesoarea sa, Zuleyka Rivera din Puerto Rico. Gratie titlului de Miss Univers, Ryo a avut ocazia sa calatoreasca pana acum in toata lumea, fiind un avocat al cauzelor umanitare.

Coroana din perle - premiul mult dorit

Cea care este desemnata castigatoarea concursului „Miss Univers” primeste numeroase cadouri, printre care si o diadema confectonata din 800 de diamante si 120 de perle, in valoare de 250.000 de dolari. Designul coroanei este special facut pentru concurs de renumita marca japoneza de bijuterii Mikimoto. Dupa incoronare, Miss Univers va calatori timp de un an in intreaga lume pentru a face opere de caritate, toate acestea fiind realizate cu ajutorul unor sponsorizari.