Moderatorul american renunta la talk-show-ul de divertisment dar mai are aproape un an sa-si faca bagajele. La o intalnire a Asociatiei Criticilor de Televiziune, care a avut loc luni, la Los Angeles, Jay Leno a confirmat ca nu-si va mai reinnoi contractul pentru The Tonight Show, care expira in mai 2009.

Ultima emisiune cu Jay Leno la carma va fi difuzata pe 29 mai, urmand ca din 1 iunie, emisiunea sa fie moderata de Conan O'Brien. Editiile online ale publicatiilor americane il prezinta pe Jimmy Fallon ca succesor al emisiunii pe care o are in prezent O'Brien, "Late Night", din aprilie 2009.

Vice-Presedintele NBC Entertainment si Universal Media Studios, Marc Graboff, a confirmat schimbarea de prezentatori si a declarat ca insista sa-l pastreze pe Jay Leno alaturi de NBC. "Inca purtam discutii cu Jay sa ramana alaturi de NBC Universal. Dar in privinta lui Conan, decizia este luata", a declarat Marc Graboff.

Jay ar vrea sa paraseasca NBC pentru ca nu este multumit de inlocuitorul sau, Conan O'Brien, indica zvonurile lansate de presa.

Jay Leno a preluat carma emisiunii "The Tonight Show", pe 25 mai 1992, de la legendarul Johnny Carson. Emisiunea a avut premiera pe 27 septembrie 1954, avandu-l pe Steve Allen ca moderator, pana in 1957. Jack Paar a preluat emisiunea si a prezentat-o pana in 1962, cand a fost inlocuit cu Johnny Carson, cel mai longeviv dintre moderatorii "The Tonight Show", cu 4.531 de episoade. Conan O'Brien ar urma sa fie al cincilea moderator al programului de divertisment, devenit simbol al NBC.