Productia filmului "Nottingham" a fost amanata pe o perioada nedefinita datorita problemelor la scenariu, a locatiilor dar si a presupusei greve a actorilor, anunta agentia Reuters.

Studiourile Universal si regizorul Ridley Scott programasera inceperea filmarilor la mijlocul lunii august, urmand ca premiera sa aiba loc in noiembrie 2009.

Universal se justifica in comunicatul care anunta amanarea filmarilor folosind amenintarea grevei actorilor din sindicatul Screen Actors Guild ca motiv principal al luarii deciziei.

Si faptul ca locatiile de filmare trebuie sa fie in paduri verzi ii face pe cei de la Universal sa amane inceperea productiei pana in primavara chiar daca celelalte doua probleme s-ar rezolva intre timp.

Ultimul motiv al decalarii programului este scenariul care "nu corespunde cu termenii studioului si realizatorilor pentru valorificarea completa a povestii".

"Universal ar fi putut merge inainte cu productia daca ar fi fost doar una dintre cele trei probleme dar congruenta acestora a condus la reconsiderarea deciziei si amanarea pana cand acestea vor fi rezolvate in parametri optimi", sustine Universal in comunicatul oficial.

In declaratia oficiala se sustine ca producatorii, regizorul Ridley Scott si Russell Crowe vor ramane dedicati proiectului "Nottingham" si ca, pentru moment, data premierei nu va fi decalata.