Operele literare care nu contin nici macar o vaga trimitere la sex parca nu au nici sare, nici piper. Se mai crede, de asemenea, ca acestea nu se vor vinde daca autorii nu adauga macar cateva note obraznice, chiar daca nu le-au experimentat niciodata. Jane Austen, Emily Dickinson si George Bernard Shaw se afla printre cei mai cunoscuti 9 autori virgini.

Printre cei mai mari autori straini se numara Gerard Manley Hopkins, Jane Austen si George Bernard Shaw. Ce au cei trei in comun? Virginitatea. Desi in filmele biografice autoarea cartii "Mandrie si prejudecata" este prezentata ca fiind initiata in tainele sexului, de fapt Jane Austen a murit virgina. Toate cele cinci personaje principale ale ei se pastreaza caste de-a lungul romanului. Faptul ca pe Austen nu a interesat-o sexul o face o scriitoare si mai talentata? Sau dimpotriva? Este castitatea inamicul nr. 1 al geniului literar?

La fel si in cazul lui Hopkins - poate cel mai influent poet al secolului 20. Daca ar fi renuntat la ordinul iezuit, de care apartinea, si ar fi facut la fel de mult sex precum scriitorul belgian Georges Simenon (care pretinde ca s-ar fi bucurat de serviciile a 10.000 de prostituate), oare poeziile sale ar fi fost mai bune? Probabil ca nu exista nicio legatura intre cele doua, arata The Guardian.

Sexualitatea lui George Bernard Shaw este invaluita in mister si probabil ca doar neobositul sau biograf, Michael Holroyd, i-a putut descifra secretul. Se pare insa ca marile opere din tineretea lui Shaw au rezultat in urma unei diete vegetariene combinate cu abstinenta sexuala. "Daca George ar fi mancat o friptura", spunea, la un moment dat, actrita Ellen Terry, "nicio femeie din Londra n-ar mai fi fost in siguranta". Si probabil ca nici "Pygmalion" n-ar mai fi vazut lumina zilei.

Nu doar hipersexualitatea poate fi tentanta, ci si castitatea. Jane Austen a dat tot ce a avut mai bun, dar daca ar fi aratat precum Kate Winslet si ar fi facut la fel de mult sex precum Lindsay Lohan, probabil ca acum nu ne-am mai fi bucurat de povestirile ei.

Iata-i pe cei mai cunoscuti 9 autori virgini:

  • Regina Elisabeta I (oamenii tind sa uite ca Regina Virgina nu a fost doar o poeta talentata, ci si o oratoare excelenta)
  • Jane Austen
  • Emily Dickinson
  • Henry James (exista puternice controverse pe aceasta tema, dar in general se crede ca in tinerete a suferit o lovitura puternica in zona genitala, accident care i-a eliminat sansa inceperii vietii sexuale)
  • Gerard Manley Hopkins
  • Edward Morgan Forster - autor de proza scurta care a fost virgin pana aproape de 40 de ani, varsta pana la care isi scrisese majoritatea povestirilor
  • George Bernard Shaw
  • William Butler Yeats - poet irlandez care a fost virgin pana la 30 de ani
  • Ann Widdecombe - poeta si politican britanic care afirma, in anii '90, ca "Daca va spune cineva despre mine ca nu sunt virgina, il dau in judecata".