O femeie care pretinde ca este fiica ilegitima a lui Salvador Dali a intentat un proces prin care incearca sa dovedeasca paternitatea pictorului. Femeia cere ca ramasitele lui Dali sa fie exhumate, pentru analizarea unei probe de ADN.

Pilar A, asa cum s-a recomandat femeia in varsta de 56 de ani, sustine ca artistul suprarealist ar fi avut o aventura cu mama ei. Aceasta ar fi lucrat ca menajera in casa din Catalonia, unde a trait Dali. Pilar spune ca s-a mai incercat o data analizarea ADN-ului artistului, insa rezultatele s-au dovedit a fi neconcludente. Initial, proba de ADN a fost luata din fragmente mici de piele si par din renumita mustata a pictorului, informeaza The Telegraph.

Pilar a luat apoi legatura cu administratorii averii lui Dali, in decembrie 2007. Acestia au fost de acord ca cercetarile medicale sa fie duse mai departe, punand la dispozitie ramasite care i-au apartinut lui Dali, pastrate din 1989. Atunci, artistul a incetat din viata, la varsta de 84 de ani.

Femeia se plange insa ca, la 8 luni de la initierea cercetarilor, tot nu a primit vreun raspuns, asa ca acum intenteaza un proces pentru a-i forta pe administratori sa dezvaluie rezultatele analizelor.

"Daca va fi nevoie, vom solicita chiar si exhumarea cadavrului", a afirmat avocatul lui Pilar.

In prezent, averea artistului este administrata de Robert Descharnes, prieten de-o viata al lui Dali si totodata biograful oficial al acestuia.

Dali nu a fost cunoscut drept un afemeiat. S-a insurat cu Gala in 1934, iar cuplul a fost nedespartit pana cand sotia lui Dali a murit in 1982. Nu au avut copii, deoarece Gala a suferit o histerectomie in 1936, iar Dali sustinea ca are o fobie fata de organul genital feminin.

Pilar A spune ca nu este motivata de uriasa avere pe care ar putea-o mosteni, ci ca simte, in schimb, "nevoia de a descoperi adevarata identitate a tatalui meu".