Celebra cantareata de muzica pop Madonna implineste sambata, 50 de ani. Cantareata, compozitoare pop-rock, castigatoare a mai multor premii Grammy, actrita laureata a Globului de Aur, Madonna Louise Veronica Ciccone s-a nascut in Bay City, Michigan.

Conform revistei Billboard, cantareata l-a depasit pe Elvis Presley pentru cele mai multe hit-uri top 10 in Billboard Hot 100, anume 38, Elvis avand cu unul mai putin.

Cartea Recordurilor si revista Forbes au numit-o cea mai bogata cantareata si una din cele mai bogate femei din lume, cu o avere de aproximativ 325 milioane de dolari, relateaza TVR.

Carierade cantareata

Debutand la inceputul anilor 80, a devenit cea mai populara cantareata solo a tuturor timpurilor, cu vanzari care au depasit 270 de milioane de discuri in toata lumea.

Madonna locuieste in prezent in Wiltshire, Anglia impreuna cu sotul sau, regizorul de film Guy Ritchie si cei trei copii ai sai.

„Everybody" (1982) este primul single al Madonnei, care atinge culmile succesului in Billboard Hot Dance Music/Club Play. In anul urmator apare pe piata primul sau album semnat 'Madonna', dupa care mai lanseaza doua melodii: 'Borderline' si 'Lucky Star', ambele piese intrand in Top10.

Cel de-al doilea album, 'Like a Virgin' e lansat in 1984, iar melodia cu acelasi nume ii aduce Madonnei o interpretare la MTV Video Music Awards.

Intre anii 1985 si 1987, Madonna a avut mai multe superhituri consecutive: "Crazy For You" scrisa de fostul colaborator al formatiei Carpenters - John Bettis; "Into The Groove" compusa de Steve Bray; "Dress You Up"; "Papa Don't Preach"; "True Blue"; "Open Your Heart"; "La Isla Bonita". Datorita numarului mare de succese, urmatorul single "Who's That Girl"(1987) a fost inclus pe coloana sonora a filmului cu acelasi nume - in film joaca si Madonna alaturi de Sir John Mills.

Cariera de actrita

Madonna a jucat in 22 de filme.Cariera de actrita a Madonnei a inceput in 1980 cu un foarte mic rol in filmul "A Certain Sacrifice". Apoi a jucat in "Desperately Seeking Susan" in 1985, primul ei succes ca actrita. In 1986 a aparut alaturi de Sean Penn (primul ei sot de care s-a despartit in 1988) in "Shanghai Surprise".

In 1996, Madonna arata o alta fata cu rolul Eva Peron din filmul "Evita", pentru care castiga Globul de Aur. In ciuda protestelor argentinienilor impotriva Madonnei, "Evita" a fost filmat in Argentina in mare parte, iar succesul filmului a fost urias.

Viata de familie

In 1997, Madonna naste o fetita, Lourdes-Maria. Acest lucru a schimbat-o foarte mult pe Madonna, lucru care s-a observat si in albumul "Ray Of Light", considerat cel mai bun album al Madonnei pana in prezent.

In anul 2000 a fost pus in vanzare un nou album al ei, intitulat "Music", a dat nastere celui de-al doilea copil, Rocco, si s-a casatorit pentru a doua oara, cu regizorul de origine engleza, Guy Ritchie, care este si tatal biologic al lui Rocco.

Pentru anul 2001, cel mai mare proiect al Madonnei a fost un nou turneu mondial, ce s-a bucurat de un succes urias. Concertul a fost urmat de aparitia celui de-al doilea album de hituri din cariera ei, intitulat "GHV2" ce acopera perioada 1992 - 2001.

In 2003 revine in forta cu un nou album "The Re-invention Tour" si noi scandaluri, de data aceasta scandaluri pe teme politice, Madonna declarandu-se oficial impotriva razboiului din Irak si a presedintelui american George Bush. Albumul este criticat de americani, dar succesul mondial este unul urias.

Pe 23 august, Madonna va incepe un nou turneu mondial, cu un spectacol care include si un cantec folcloric romanesc.