Industria tenisului de masa vrea cu disperare sa atraga mai multi spectatori, iar unii sunt de parere ca exista o solutie pe cat de simpla, pe atat de eficace: sa determine jucatoarele sa poarte fuste si tricouri care sa le puna formele in valoare.

Tribunele sunt pe jumatate goale la meciurile de tenis de masa feminin din cadrul Jocurilor Olimpice din China, cea mai obsedata tara cand vine vorba de acest sport. Iata de ce se discuta din nou despre cum s-ar putea remedia imaginea prafuita a acestui sport.

Majoritatea jucatoarelor poarta pantaloni scurti si tricouri largi si inestetice, spre deosebire de colegelor lor din tenis, care au tinute nu doar confortabile, ci si atragatoare, arata Reuters.

"Incercam sa le convingem pe jucatoare sa poarte fuste si tricouri mai dragute. Sa nu arate ca cele pentru barbati, ci sa fie bluze care sa le puna formele in valoare", spune vicepresedintele Federatiei Internationale de Tenis de Masa, Claude Bergeret.

Una dintre jucatoare, japoneza Naomi Yotsumoto, a luat problema in propriile maini. La campionatul japonez de anul trecut, ea a aparut la meci imbracata dupa propriul gust: sosete pana la genunchi, o fusta mini plisata si un tricou cu un umar gol.