Fishburne abia asteapta sa inceapa lucrul la noul sezon al serialului de succes al retelei CBS, "CSI: Crime Scene Investigation". Actorul de teatru si film nu a mai avut o aparitie regulata intr-un serial de televiziune din 1980, cand juca rolul cowboy-ului Curtis in programul pentru copii, "Pee-wee's Playhouse".

Laurence Fishburne va interpreta rolul unui profesor criminalist cu tulburari de comportament. Personajul sau va aparea pentru prima data in episodul noua al celui de-al noualea sezon al serialului. Vedeta a fost un pic jenata de faptul ca nu urmarise niciun episod al serialului inainte de prima intalnire cu producatorii executiv ai CSI, Carol Mendelsohn si Naren Shankar.

"M-am simtit un pic stupid si jenat ca nu vazusem niciun episod inainte de intalnirea cu ei. Dar ma bucur sa spun ca episoadele pe care mi le-au trimis sa le vad au fost foarte, foarte captivante si foarte bune, un pic sumbre si triste, ca mai toate aparitiile in care am fost implicat. Asa ca sunt foarte incantat", a declarat Laurence Fishburne la conferinta de presa in care producatorii au anuntat cooptarea actorului in distributie.

Actorul a fost angajat sa-l inlocuiasca pe William Petersen, interpretul rolului Gil Grissom, sefului diviziei CSI a Politiei din Las Vegas. Petersen a aparut inca din primul episod al serialului, in anul 2000, dar a decis recent sa paraseasca serialul pentru a urma alte teluri creative in cariera sa.

Producatorii au declarat ca Petersen si Fishburne vor aparea impreuna in doua episoade, inainte ca Petersen sa paraseasca serialul. Filmarile pentru aceste episoade sunt programate sa inceapa luna viitoare.

Serialul "CSI" are, in medie, in Statele Unite, 17 milioane de telespectatori si este cea mai cotata productie a retelei CBS. "CSI" ocupa locul trei in topul celor mai vizionate seriale difuzate in prime-time din Statele Unite.