"Valentino: The Last Emperor", un documentar despre designerul italian Valentino Garavani, care s-a retras din activitate in ianuarie, va fi prezentat in avanpremiera, joi, in cadrul Festivalului de Film de la Venetia (27 august - 6 septembrie), informeaza AFP, conform Mediafax.

Documentarul "Valentino: The Last Emperor" a fost produs si realizat de jurnalistul Matt Tyrnauer, angajat al revistei Vanity Fair, care a inregistrat materiale video cumuland peste 250 de ore cu munca designerului italian, in perioada 2005 - 2007.

"Acest portret intim, fascinant si plin de umor este o fereastra spre lumea interioara a lui Valentino, a creativitatii sale exceptionale si a stilului sau de viata unic", se arata intr-un comunicat, care anunta prezentarea filmului in cadrul Mostrei venetiene.

Filmul va rula joi seara, proiectia fiind urmata de o scurta prezentare de moda Valentino, la care vor lua parte mai multe modele celebre, unele dintre muzele designerului. Prezentarea se va incheia cu o petrecere privata, care va avea loc la muzeul Guggenheim.

"Va fi pentru mine o mare onoare si o foarte buna sansa de a ma apropia de lumea cinematografiei", a declarat celebrul designer agentiei de presa italiene Ansa.

"Acest documentar este o biografie autorizata, despre toata viata mea, despre moda si toate evenimentele la care am participat. Exista imagini de epoca, in care apar toate divele pe care le-am imbracat, in off fiind utilizata vocea mea", a mai spus Valentino Garavani.

La varsta de 75 de ani, designerul italian Valentino Garavani s-a retras din lumea modei, dupa 45 de ani de activitate, lasand in urma mostenirea unei linii vestimentare remarcabila prin rafinament si o nuanta de rosu care ii poarta numele.

Din 17 iunie si pana pe 21 septembrie, Muzeul modei si textilelor din Paris prezinta o expozitie speciala, care cuprinde 225 dintre creatiile lui Valentino, aducand astfel un omagiu designerului.