Festivalul international "Cerbul de Aur" s-a transformat, mai degraba, in unul national, dupa ce trei din cele cinci premii puse la bataie de organizatori au fost castigate de romani. Cum marele trofeu al festivalului de la Brasov i-a revenit clujeanul Razvan Krivach, cu piesa "Too Much Love Will Kill You", "Cerbul de Argint" a fost atribuit grupului suedez Biondo, cel care a concurat si la selectia nationala pentru Eurovision.

De asemenea, Tony Poptamas & Desperado au primit trofeul "Cerbul de Bronz" pentru piesa, "The Universe", in timp ce Annamari Dancs s-a multumit cu premiul publicului.

Tara noastra a avut patru concurenti in finala de sambata, singurul roman care a plecat acasa cu mana goala a fost Dragos Chircu, a carui melodie "Breathe Easy" se pare ca nu prea a fost 'gustata' de public.

Razvan Krivach - Cerbul de Aur 2008

Premiul special al juriului a fost oferit trupei franceze 3Nity care a interpretat melodia "Say Something" a lui Laurentiu Cazan.

Pana acum, Cerbul de Aur a mai fost castigat de patru ori de reprezentantii Romaniei: Luminiţa Dobrescu (1969), Monica Anghel (1996), Proconsul (2001) si Paula Seling (2002) .