Controversatul regizor Michael Moore si-a lansat cel mai recent documentar pe internet, marti, filmul putand fi descarcat gratuit. Este prima actiune de acest gen a lui Moore, care vrea sa-i incurajeze pe tineri sa voteze - de preferat cu democratii - in cadrul alegerilor prezidentiale din SUA. Alegerile vor avea loc pe 4 noiembrie.

"Slacker uprising" este "in totalitate un cadou pentru fanii mei", spune regizorul unuia dintre cele mai controversate filme, "Fahrenheit 9/11". "Slacker Uprising" prezinta calatoria lui Moore prin SUA in perioada alegerilor prezidentiale din 2004, arata Reuters. In loc sa fie lansat in cinematografe, documentarul a fost pus la dispozitie, gratuit, pe internet.

"Singura schimbare pe care speram s-o vedem la alegeri este prezenta in numar cat mai mare a tinerilor la vot", a spus Moore. Filmul a fost realizat cu circa 2 milioane de dolari si vine la doi ani dupa lansarea documentarului "SiCKO", in 2007, in care Moore expune dedesubturile sistemului american al asigurarilor de sanatate.

"Slacker Uprising" prezinta eforturile regizorului de a-i determina pe tineri sa voteze alternativa la Partidul Republican. Moore spune ca documentarul este, de asemenea, "un tribut la adresa tinerilor votanti care vor salva aceasta tara de la inca patru ani de conducere republicana".

Democratul Barack Obama si republicanul John McCain se afla intr-o cursa stransa pentru postul de Presedinte SUA. Rezultatele se vor afla pe 4 noiembrie. Moore i-a incurajat pe fani sa descarce filmul de pe net si sa-l dea si prietenilor sau cunoscutilor, sa-l difuzeze in scoli, colegii sau alte centre, adaugand: "Nu vreau sa vad niciun banut din toata treaba asta".

Trailer "Slacker Uprising"