Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a donat 168,7 milioane de dolari pentru fabricarea unui vaccin impotriva malariei. Fondurile totale acordate acestui proiect sunt de 3 miliarde de dolari, suma prin care se incearca gasirea unei solutii care sa incetineasca aceasta boala. In Africa, malaria omoara cei mai multi oameni, conform Reuters.

Gates afirma ca prin aceasta donatie acordata Initiativei PATH, in care mai este implicata si compania GlaxoSmithKline Plc, se vor crea vaccinuri de "noua generatie", care sa protejeze populatia pentru mai mult timp impotriva acestei boli. Malaria se transmite prin muscatura tantarilor.

"Sper ca acest vaccin, aflat deocamdata in faza experimentala, se va dovedi eficient", a afirmat Gates, care a renuntat la conducerea companiei Microsoft, in luna iunie, pentru a se concentra mai mult pe actele filantropice.

Specialistii sunt de acord ca un vaccin este cel mai bun mod de a lupta impotriva bolii, insa acest lucru s-a dovedit aproape imposibil. Parazitul Plasmodium Falciparum are un ciclu de viata complex atat in corpul tantarului, cat si in cel al omului. Din aceasta cauza, nu poate fi invins de sistemul imunitar.