Vladimir Putin a vrut ca toata lumea sa afle cat de indragostit este de judo, astfel incat a lansat un DVD in care el insusi preda arte martiale. Lansarea a avut loc chiar astazi, cand Putin, posesor al centurii negre, a implinit 56 de ani. In plus, Putin le-a mai facut un cadou rusilor: poze cu el la bustul gol, calare pe cal sau facand rafting, arata The Telegraph.

"Sa invatam judo cu Vladimir Putin" a fost prezentat in premiera la St. Petersburg. Chiar daca Putin a implinit 56 de ani, inregistrarea arata un barbat plin de virilitate si dexteritate.

Prim-ministrul Rusiei face mai intai o prezentare a istoriei artelor martiale, dupa care trece la practica, demonstrand o serie de lovituri specifice. "Semnificatia numelui sportului - "Calea blandetii" - prezinta principiul fundamental in Judo: poti iesi castigator prin actiuni care nu necesita un efort extraordinar, dar care au un efect maxim", spune Putin telespectatorilor.

"Titlul DVD-ului este o gluma cu iz de marketing", a spus Putin. "Cei care se vor uita la aceasta prezentare nu vor invata judo de la mine, ci de la specialisti adevarati", a mai spus acesta, plin de modestie. Cu toate acestea, talentul lui Putin a fost suficient pentru presedintele Nicolas Sarkozy, care l-a solicitat pentru o serie de antrenamente in privat.

Putin la pescuit
Foto: stuff.co.nz
Ca si cum un singur cadou n-ar fi fost de ajuns, rusii au mai primit si un nou set de fotografii cu primul lor ministru, la bustul gol, aflat in vacanta in Siberia. Fotografiile il infatiseaza pe Putin cu pieptul gol, fara urma de par, purtand un lantisor de argint cu cruciulita si infruntand pericolele cu deja traditionalul cutit atarnat la centura.

Pentru acei rusi care inca nu au inteles cum e cu virilitatea primului lor ministru, celelalte fotografii il infatiseaza pe acesta purtand ochelari de soare si haine de camuflaj, facand rafting sau calarind.

Fotografiile in care Putin este prezentat intr-o lumina super-masculinizata sunt publicate periodic, odata pe an. Iata de ce specialistii au fost suprinsi sa vada o noua serie de poze aparute pe piata, cand ultima serie fusese lansata in aceasta vara. Pozele de atunci il infatisau pe Putin impuscand un tigru cu tranchilizante, salvand astfel vietile catorva reporteri mai saraci cu duhul.