Dupa 17 ani de la ultimul album lansat si multe amanari, trupa Guns N'Roses isi lanseaza, in sfarsit, noul album "Chinese Democracy". Lansarea va avea loc pe 23 noiembrie 2008. Evenimentul, foarte asteptat de fani, a fost si foarte ironizat. Publicatia New York Times califica materialul, in 2005, drept "cel mai scump album care nu a fost niciodata inregistrat", arata Mediafax.

Fragmente din album au patruns deja pe piata: primul single de pe album, "Shackler's Revenge", a fost lansat in coloana sonora a jocului video Rock Band 2., iar fragmente din piesa "If the world" apar in cel mai recent film al lui Leonardo DiCaprio si Russel Crowe - "Body of Lies".

In primavara aceasta, producatorul Dr Pepper a promis ca "fiecare om din America" va primi gratuit cate o cutie de suc, in afara de fostii membri Guns N'' Roses, Slash si Buckethead, daca trupa isi va lansa albumul in 2008.

Primul album al trupei, "Appetite for destruction", a fost lansat in 1987. Catalogat drept "obscen" si starnind numeroase controverse, albumul s-a vandut totusi in 18 milioane de exemplare.

Shackler's Revenge, primul single de pe noul album "Chinese Democracy"