Noua Biblie, realizata in stilul glossy al revistei Vogue, este o incercare indrazneata de a aduce din nou scrierile sfinte in atentia cititorilor moderni. Diferenta dintre "Biblia Iluminata: Cartea" si o Biblie obisnuita este foarte mare, Biblia clasica avand doar continut scris, fara fotografii. Suedezul Dag Soderberg s-a gandit ca e timpul sa schimbe ceva.

In noul format al Bibliei, pasajele sunt scrise sub format de revista si sunt insotite de imagini frapante. Fotografia Angelinei Jolie este inclusa alaturi de cea a lui Mahatma Ghandi, Nelson Mandela si a solistului U2, Bono, pentru a arata cat de important este sa faci fapte bune, arata The Telegraph.

Personalitatile au fost alese dupa ce editorii au realizat un sondaj printre locuitorii Suediei, intrebandu-i care celebritati ale timpurilor noastre reprezinta cel mai bine bunatatea si compasiunea.

Jolie este Ambasador ONU al bunavointei si este cunoscuta pentru actiunile ei umanitare, donand saracilor milioane de dolari. Alte fotografii il arata pe un tanar fotomodel, fara tricou, care merge pe apa sau pe un barbat de culoare care saruta o femeie cu piele alba.

Aceasta versiune a Noului Testament va fi lansata in SUA la sfarsitul acestei luni, urmand sa apara si in Marea Britanie, in cateva luni.

Potrivit editorilor, cand noua Carte a fost lansata in Suedia, in 2007, vanzarile totale ale Bibliilor au crescut cu 50%. Cartea s-a vandut initial in galerii de arta si magazine de moda, inainte de a ajunge pe rafturile librariilor.

Soderborg insista ca nu este credincios in mod special, explicand ca a facut acest lucru pentru ca Biblia sa fie mai accesibila. Scopul lui este sa faca "o versiune a Bibliei pe care oamenii chiar sa doreasca sa o deschida, nu sa o ascunda sau s-o uite, pur si simplu, pe un raft".