Albumul "Chinese Democracy", asteptat de 15 ani de fanii Guns N'Roses, va fi pus in vanzare pe 23 noiembrie, in Statele Unite, a anuntat joi casa de discuri a grupului etalon al muzicii hard-rock din anii 1987-1993, citata de AFP.

Discul, primul material original al grupului de la dublul album "Use your Illusion" din 1991, contine 14 melodii, prima dintre acestea fiind deja difuzata de radiourile americane.

"Chinese Democracy reprezinta un moment istoric al rock n'roll-ului", nu a ezitat sa afirme managerul grupului, care a adaugat ca "fanii Guns N'Roses au toate motivele sa fie fericiti, iar acesta nu este decat inceputul".

"Chinese Democracy" este promis fanilor de peste 15 ani de Axl Rose, solistul si ultimul membru din formula initiala a trupei fondate in 1985, la Los Angeles.

Celelalte doua figuri marcante ale trupei, chitaristul "Slash" si basistul "Duff" McKagan, au parasit Guns N'Roses la mijlocul anilor '90.

Guns N'Roses a vandut circa 90 de milioane de albume in intreaga lume, dintre care 42 de milioane in Statele Unite. Ultimul album de studio, "The spaghetti incident", cotinand in majoritate cover-uri punk, dateaza din 1993.