Alegerea primului presedinte american de culoare a starnit reactii si in lumea showbizului romanesc. Fie ca se rezuma la a declara acest eveniment "un moment istoric", ca ii apreciaza pe americani pentru depasirea discriminarilor rasiale sau ca sunt deprimate, prin comparatie, de "absenta emotiei dinaintea scrutinului de la noi", vedetele au comentat subiectul zilei - alegerea lui Obama - pe blogurile personale.

Spre deosebire de entuziasmul american pe care echipa de campanie a lui Obama a reusit sa-l aduca la cote fulminante, determinandu-i pe majoritatea americanilor sa-si lase pentru o ora treburile personale, sa iasa din casa si sa mearga la vot, in Romania lucrurile stau cu totul altfel. Starea de spirit generala inainte de alegerile parlamentare este una dezolanta, crede designerul Irina Schrotter: "Diferenta cea mai socanta este data de absenta emotiei dinaintea scrutinului de la noi. In aer pluteste doar dezamagire si cinism. Dezamagirea oamenilor si cinismul politicienilor", comenteaza Schrotter pe blogul sau.

Pe langa problema "zestrei" pe care Obama a primit-o de la Bush - o America sedusa si abandonata in criza, razboi si poluare -, important este progresul facut de americanii care au ales ceva ce Ku Klux Klan nu ar fi conceput in veci: un presedinte evreu si de culoare. Cu alte cuvinte, "o portie de schimbare istorica", dupa cum afirma Tudor Chirilape blogul sau.

Schimbare nu este, insa, valabila si in Romania: "Prin felul "witty" in care si-a gestionat campania si prezenta in perioada cursei electorale, Obama ne face sa privim cu un ochi tragic in curtea bietei noastre Romanii sfartecate de hoti si mesaje electorale paupere. Suntem in intuneric. Ne aflam mult sub nivelul claselor politice nascute din mantaua lui Carol I", conchide Chirila.

Cosmin Tudoran, de la Ca$$a Loco, este de parere ca pe Obama il asteapta zile negre la Casa Alba, sustinand pe blogul sau ca urmatorii 4 ani de presedintie vor semana cu actiunea serialului "24". Subiectul serialului consta in actiunile unui agent CIA care este nevoit sa rezolve un atentat la adresa presedintelui american.

Cabrala stat pana tarziu in noapte pentru a urmari live rezultatul final al alegerilor. El a filmat stirea care il anunta pe Obama ca fiind noul presedinte al Statelor Unite, dupa care a afirmat ca va pastra "aceasta filmare ca sa o arat nepotilor", pentru a arata ca a fost "martorul unui moment istoric".

Cabral nu si-a exprimat nicio parere personala vizavi de rezultatul alegerilor. Prezentatorul si-a invitat cititorii sa spuna daca alegerea lui Obama, pe care l-a numit "varul meu din Kenia", este "vreo sfaraiala".