Celebritatile din Statele Unite au urmarit cu sufletul la gura alegerea presedintelui american si au reactionat pe masura la aflarea rezultatelor, informeaza Reuters.

Leonardo DiCaprio, aflat la Roma pentru premiera filmului "Body of Lies" a stat treaz toata noaptea. "Ma simt coplesit, simt ca mi s-a luat o uriasa greutate de pe umeri", a afirmat actorul care s-a declarat mandru ca este american.

Una dintre cele mai influente femei din America, Oprah Winfrey, a primit rezultatul cu lacrimi in ochi. "Se pare ca America a facut lucrul ce trebuia facut. S-a intamplat ceva indraznet, ceva la care nu ma asteptam sa vina in aceasta viata", a adaugat ea.

Cantaretul R&B Usher a declarat ca Obama nu reprezinta "o culoare, ci schimbarea".

Puff Daddy a spus: "Am simtit ca votul meu l-a adus în functie. Poate ca nu este adevarat, dar asta este puterea pe care am simtit ca o am".

Si actorul George Clooney a precizat ca a venit momentul "sa incepem unificarea tarii, pentru a face fata problemelor uriase cu care se confrunta aceasta generatie".

Poeta Maya Angelou, in varsta de 80 de ani, autoarea volumului de succes "I Know Why the Caged Bird Sings", a declarat ca de abia mai poate vorbi din cauza lacrimilor pentru ca isi aduce aminte de afro-americanii care au luptat din greu in trecut pentru a-si obtine drepturile.