Spectatorii din prezent vor multa violenta in filmele James Bond, spre deosebire de seriile din trecut, in care Roger Moore juca rolul super-spionului cu umor intepator. "Ma bucur pentru rol, dar ma intristeaza faptul ca seria a devenit atat de violenta", a spus Moore inainte de lansarea "Quantum of Solace", in care Daniel Craig interpreteaza un agent 007 mult mai sumbru.

"Asta inseamna sa tii pasul cu vremurile, se pare ca asta vor spectatorii, lucru care este dovedit si de incasarile inregistrate", a mai spus Moore, conform Reuters. Actorul, in varsta de 81 de ani, isi aduce aminte ca a fost surprins de violenta surprinsa in "A view to a kill" (1985), ultima productie din cele sapte in care Moore l-a jucat pe Bond. "Acela nu era Bond", a adaugat actorul.

Moore s-a retras din seria Bond dupa ce si-a dat seama ca viziunea sa despre personaj - "un amant fermecator, care obtinea informatiile de la femei prin sarm, nu prin ruperea unei maini" - nu mai este valabila. Moore povesteste si despre aversiunea fata de arme in cartea sa - "My Word is My Bond".

"Mi-ar placea ca lumea sa isi aduca aminte de mine pentru interpretarea unor personaje precum Regele Lear sau Hamlet, dar cum asta nu o sa se intample, ma bucur ca l-am interpretat pe Bond", a mai spus actorul.