Controversatul Thomas Beatie, "barbatul gravid" care a nascut o fetita anul acesta, a declarat ca este insarcinat pentru a doua oara. Beatie a nascut-o pe Susan anul acesta, pe 29 iunie, iar acum se afla in primul trimestru de sarcina, informeaza ABC News.

Thomas Beatie a fost declarat legal barbat dupa ce a urmat o terapie hormonala pentru schimbarea de sex. Beatie s-a nascut femeie si, dupa tratament, si-a pastrat organele genitale feminine, astfel incit a putut da nastere unui copil.

Beatie nu a vrut sa revina la administrarea hormonilor masculini dupa ce a nascut-o pe Susan, pentru a mai putea avea, astfel, si alti copii. "Ma simt bine", a declarat acesta. "Mi-am facut analizele si totul este in regula". Nasterea celui de-al doilea copil este programata pentru 12 iunie 2009.

Nasterea lui Susan nu s-a facut prin cezariana. Beatie a stat atunci in travaliu timp de 40 de ore, iar sotia sa, Nancy, a taiat cordonul ombilical al fetitei.

Primavara aceasta, Beatie a facut public faptul ca este insarcinat si a publicat o fotografie in care se barbierea si avea o burtica specifica gravidelor. Stirea a facut valva in toata lumea si a starnit discutii aprinse vizavi de pastrarea traditiilor.

Beatie s-a declarat surprins de cat de repede s-a raspandit stirea sarcinii sale: "Am fost socat sa aflu ca stirea a facut inconjurul lumii in 24 de ore. Subiectul exista pe site-urile din China, Romania, Rusia si Brazilia", a afirmat acesta.

Multi l-au facut ciudat si inca mai primeste, si acum, mesaje de amenintare cu moartea. In ciuda grijilor pe care si le face pentru siguranta familiei sale, Beatie spune ca nu va lasa ca teama sa le conduca vietile. Simte ca are o familie ca oricare alta.

"Familia noastra este alcatuita dintr-un barbat, o femeie si un copil. E ironic ca suntem atat de diferiti, dar, cu toate astea, suntem doar o familie la fel ca oricare alta", a mai spus Beatie.