Cantaretul columbian Juanes, prezent la gala premiilor Latin Grammy de joi seara, a castigat cinci premii pentru albumul sau, "La vida es un ratico". La festivitatea desfasurata in orasul Houston au participat artisti din Spania si America Latina. Gala premiaza cele mai mari reusite din anul respectiv in genurile samba, rock alternativ si muzica tropicala.

Printre premiile castigate de Juanes pentru albumul sau se numara "Cel mai bun album", "Cel mai bine vandut album" si "Cel mai bun cantec", informeaza Reuters, preluat de Mediafax.

"Sunt multumit de viata mea, de muzica mea, de Dumnezeu si de aceasta academie", a declarat Juanes. Acesta a fost denumit "Replica lui Bono din America Latina", solistul fiind cunoscut pentru implicarea sa in cauzele umanitare, in special pentru implicarea in ajutorarea columbienilor raniti de minele anti-personal.

Cantareata Gloria Estefan a fost aleasa Artistul Latin al anului, fiind prima femeie careia i se acorda acest premiu.

Trupa rock mexicana Cafe Tacvba, comparata cu celebra trupa Radiohead, a avut sase nominalizari, mai multe decat Juanes, dar a castigat doar doua premii, printre care cel pentru cel mai bun cantec rock, pentru "Esta Vez", extras de pe albumul "Sino".

Juanes - "La camisa negra"