Dan Amariei, liderul formatiei OCS, a vorbit pentru HotNews.ro despre "normalitatea" societatii in care traim si despre faptul ca "ar fi o minune sa ne revenim in timp util". Pe 23 ianuarie, trupa va sustine un concert in Club Control. "Sa vina cu esarfa pentru a se lega la ochi, caci se va dansa", a precizat Dan.

Ati lansat, la sfarsitul anului, videoclipul "Un numar necunoscut". Ati stabilit o data pentru aparitia noului album?

"Un numar necunoscut" este primul single al albumului “Dansam legati la ochi cu spatele la zid”. Preconizam sa apara in aprilie ’09.

Inca de la inceput, OCS a obisnuit cu titluri "altfel", de la "Razna", "Ne punem in cap", "2oua beri goale", "Maimuta internationala", pana la mai noile "Dansam legati la ochi, cu spatele la zid" si "Virginele raman gravide o data la 2000 de ani". Cum iti vin ideile pentru aceste denumiri? Care este "muza"?

Din pacate, sau din fericire, n-avem o “reteta”. Versurile “altfel” au devenit un trade mark OCS, datorita modului nostru de a fi (usor diferiti de ceea ce e ”normal” pe piata). Cert este ca OCS nu e o formatie care sa se multumeasca cu versuri de genu’ “unde ai plecat iubire, de ce nu mai vrei sa stai…”

Pe unele forumuri s-a discutat indelung despre piesa "Virginele raman gravide o data la 2000 de ani" si despre faptul ca "ar suna" a blasfemie. Crezi ca ascultatorii OCS sunt deschisi fata de astfel de titluri sau sunt.. "conservatori"?

Sincer, nu ma intereseaza prea mult nici parerea “conservatorilor”, nici cea a “deschisilor”. Blasfemiile sunt doar in capul celor care au timp sa le gandeasca. “Virginele…” este o piesa despre “normalitatea” societatii in care traim si mai ales despre faptul ca ar fi o minune sa ne revenim in timp util. Dar cum minunile se intampla “o data la 2000 de ani” (poate nici atunci), sansele sunt destul de mici.

Care este concertul care v-a iesit cel mai bine, de care esti cel mai multumit?

Greu de spus. Poate cel din club Martin, din 2007, sustinut cu ocazia lansarii DVD-ului aniversar “10 ani lumina”. Ala a fost chiar un concert reusit.

Cum creeaza OCS? Intai acordurile si apoi versurile? Sau invers?

Cum am spus si mai devreme, nu exista o reteta. Cred ca lipsa retetelor este secretul longevitatii trupelor.

Ce formatie recunoscuta pe plan international (sau artist) ai vrea sa vezi pe o scena din Romania? Si de ce?

Poate Oasis. Sau Rage… Ca sunt printre putinii pe care i-am scapat.

Care crezi ca ar fi piesa-emblema pentru OCS?

“Cine e de vina”.

Omul cu Sobolani - Cine e de vina

Ce conteaza mai mult pentru OCS, partea muzicala, instrumentalul? Sau versurile?

Versurile OCS n-ar fi nimic fara muzica OCS. La fel si invers.

Cum ti se pare publicul la concertele din ultima vreme, fata de acum 10 ani? S-a mai modificat ceva in profilul fanului OCS?

Da. A mai scazut media de varsta, parca. Sau, am mai imbatranit eu (asta, sigur).

Veti canta pe 23 ianuarie, in Club Control. La ce sa se astepte cei care vor veni sa va vada?

Cred ca vom da multe piese de pe albumul ce va sa vina. Deci… sa vina cu esarfa pentru a se lega la ochi, caci se va dansa.

Omul cu Sobolani - Un numar necunoscut