Actrita americana Eva Mendes, in varsta de 34 de ani, s-a clasat pe primul loc in topul celor mai dorite 99 de femei ale anului 2009, dupa ce peste 10 milioane de cititori ai revistei masculine Askmen.com si-au exprimat votul prin care a fost desemnata femeia cu cele mai bune calitati pentru a fi iubita sau sotia ideala, noteaza Reuters.

Mendes a detronat-o pe actrita Katherine Heigl, castigatoarea de anul trecut. Pe locul al doilea s-a clasat actrita Megan Fox, in timp ce Marisa Miller, modelul casei Victoria's Secret, a ocupat pozitia a treia.

"Desigur ca frumusetea constituie o calitate, insa inteligenta, umorul si ambitia conteaza de asemenea", a explicat James Bassil, redactorul-sef al publicatiei, citat de Reuters.

Eva s-a nascut in Miami si a crescut in Los Angeles. A fost propulsata spre faima de rolul din "Training Day" (2001). In 2009, Eva Mendes va juca alaturi de Nicolas Cage in filmul "Bad Lieutenant", dar va interpreta si un traficant de droguri, in "Queen of the South".

Dupa Megan Fox si Marisa Miller, urmatoarele pozitii sunt ocupate de Keeley Hazell, Anne Hathaway, Alessandra Ambrosio, Scarlett Johansson, Rihanna, Kristen Bell si Kate Beckinsale.

In timp ce ultimele clasate in top sunt Kate Winslet, January Jones, Tina Fey si Ana Ivanovic, din lista lipsesc nume sonore precum Paris Hilton, Lindsay Lohan sau Nicole Ritchie. In schimb, Britney Spears, a reaparut in top dupa ce fusese ignorata pentr cativa ani. Ea ocupa pozitia 90.

Lista a inclus si femei pentru care aceasta aparitie a devenit o obisnuinta, intre care Beyonce, pe locul 50, si Jessica Simpson, 70, dar si figuri noi, precum actrita australianca Isla Fisher, cantareata Katy Perry si cantareata Carla Bruni, sotia presedintelui francez Nicolas Sarkozy, si-a facut debutul in lista pe locul 76

Conform sondajului, top zece al celor mai dorite femei arata astfel: Eva Mendes, Megan Fox, Marissa Miller, Keeley Hazell, Anne Hathaway, Alessandra Ambrosio, Scarlett Johansson, Rihanna, Kristen Bell si Kate Beckinsale.