Actorul Val Kilmer ar putea sa candideze pentru functia de guvernator al statului New Mexico in 2010, cand expira cel de-al doilea mandat al actualului detinator al postului, Bill Richardson, transmite AP. "Analizez in prezent mijloace prin care sa-mi pot aduce contributia. Iar daca candidatura mea este modalitatea prin care pot sa-mi aduc o contributie importanta, atunci voi candida", a declarat actorul.

Kilmer a afirmat ca nu a luat inca o decizie legata de posibilitatea unei candidaturi insa a precizat ca "daca voi candida, voi fi urmatorul guvernator".

Val Kilmer, care are 49 de ani, a crescut in Los Angeles insa locuieste in New Mexico de peste 20 de ani. Actorul este inscris ca democrat pe listele de alegatori si a declarat ca a votat pentru Barack Obama la alegerile prezidentiale din noiembrie 2008.

AP precizeaza ca eventuala inscriere in cursa a lui Kilmer ar putea agita apele in filiala Partidului Democrat din New Mexico, deoarece actuala guvernatoare adjuncta, Diane Denish, si-a anuntat deja candidatura pentru postul ocupat in prezent de Richardson.

Intre peliculele in care a jucat Kilmer se numara "The Doors", "Heat", Batman Forever" sau "Top Gun".