Pelicula "Slumdog Millionaire", povestea unui orfan indian crescut intr-un cartier sarac din Mumbai care castiga mare premiu la o emisiune-concurs de cultura generala, a obtinut dumnica premiul Bafta pentru Cel mai bun film .

Filmul, in regia britanicului Danny Boyle, ales de asemenea Cel mai bun regizor, fusese recompensat deja la Hollywood inaintea ceremoniei Oscarurilor care va avea loc in 22 februarie.

"Slumdog Millionaire" a avut 11 nominalizari la premiile Academiei britanice de Film si a castigat sapte: Cel mai bun Film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original, Cea mai buna muzica, Cea mai buna cinematografie, Cel mai bun sunet si Cel mai bun montaj.

"Slumdog Millionaire" este nominalizat la Oscar la zece categorii. La premiile britanice "Bafta" pelicula a depasit "The Curious Case of Benjamin Button", principalul sau rival la Oscar (13 nominalizari).

La categoria Cea mai buna actrita, britanica Kate Winslet, in varsta de 33 de ani, a castigat Bafta pentru rolul unei foste gardiene de la un lagar de concentrare nazist din "The Reader".

Americanul Mickey Rourke a castigat Bafta la categoria Cel mai bun actor pentru rolul din The Wrestler.

Heath Ledger, decedat anul trecut la 28 de ani, a primit premiul pentru prestatia sa din

"The Dark Knight", ultimul film din seria Batman.

Actrita spaniola Penelope Cruz a fost aleasa Cea mai buna actrita in rol secundar pentru personajul interpretat in filmul lui Woody Allen, "Vicky Cristina Barcelona".

Cel mai bun film intr-o limba straina a fost ales "Il y a longtemps que je t'aime", de Philippe Claudel.

Pentru a vedea toti castigatorii Academiei britanice de Film, click aici.