Interventia pe care o va suferi Cristi Minculescu in Germania va costa mai putin decat daca ar fi realizata in tara, a declarat duminica ministrul Sanatatii, Ion Bazac. Plata operatiei este un gest de respect si recunostinta fata de cel care ani de-a randul ne-a incantat sufletele, a adaugat ministrul, citat de Mediafax.

"Ministerul Sanatatii plateste numai costul interventiei, adica 47.000 de euro, restul suporta familia. Este mai putin decat daca ar fi fost operat in tara. Este un gest de solidaritate, de respect si de recunostinta pentru un artist care ne-a incantat sufletele. Am fost impresionat si de faptul ca sotia este cea care va dona o parte din ficat pentru a-si salva sotul", a declarat ministrul Bazac.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), profesorul Irinel Popescu, autor al primului transplant hepatic in Romania, a declarat la randul sau: "Desi am realizat toate tipurile de transplant in tara, au fost cazuri cand am aprobat unor copii sa faca operatia in strainatate. In acest caz, trebuie sa pastrez confidentialitatea discutiei cu bolnavul, dar confirm ca operatia este mai ieftina in Germania, iar restul costurilor sunt suportate de catre familie."

In sprijinul afirmatiilor sale, ministrul Sanatatii a aratat ca, in februarie, au mai fost aprobate si alte interventii in strainatate: pentru sase copii, un adult si doi tineri. Pentru acestia a fost alocata suma de 1,72 milioane lei.